کد خبر : 194924 تاریخ : ۱۴۰۰/۴/۲۹ - 02:37
در پیام حج رهبر انقلاب عنوان شد مقاومت در برابر زورگویان/ عقب‌ماندگیِ علمی و وابستگی سیاسیِ امروزِ بسیاری از کشورها محصول انفعال و بی‌کفایتی است

ستاره صبح آنلاین-حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به مسلمانان جهان به مناسبت ایام حج، استمرار حسرت دل‌های مشتاق از حضور در ضیافت بیت‌الله را امتحانی گذرا خواندند و با تأکید بر لزوم کمرنگ نشدن پیام‌های حج، مقاومت در برابر قدرت‌های متجاوز به‌ویژه آمریکا را ازجمله این پیام‌های متعالی دانستند.
ایشان ضمن اشاره به مشکلات و ناگواری‌های دنیای اسلام، سر برافراشتن عناصر مقاومت و بیداری بخصوص در فلسطین، یمن و عراق را از واقعیت‌های امیدآفرین منطقه خواندند و تأکید کردند: وعده صادق الهی، نصرت مجاهدان است و نخستین اثر این مجاهدت، بازداشتن آمریکا و دیگر زورگویان از دخالت و شرارت در کشورهای اسلامی است. به گزارش ایسنا، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
«بسم‌اللّه‌الرّحمن‌الرّحیم
و الحمد للّه ربّ العالمین و صلّی اللّه علی محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و مَن تَبِعهم بِاحسان الی یوم الدّین.
برادران و خواهران مسلمان در سراسر جهان
امسال نیز امّت اسلامی از نعمت عظیم حج محروم ماندند و دل‌های مشتاق، با آه‌وافسوس، ضیافت در خانه‌ی محترمی را که خدای حکیم و رحیم برای مردم بنانهاده است، از دست دادند.
این دومین سال است که موسم شادمانی و بهجت معنوی حج، به موسم فراق و حسرت تبدیل می‌شود و بلای بیماری همه‌گیر و شاید نیز بلای سیاست‌های حاکم بر حرم شریف، چشم مشتاق مؤمنان را از مشاهده‌ی نماد وحدت و عظمت و معنویت امّت اسلامی محروم می‌سازد و این قلّه‌ی پُرشکوه و سرافراز را با ابر و غبار می‌پوشاند.
این امتحانی همچون دیگر امتحان‌های گذرای تاریخ امّت اسلامی است که می‌تواند فردایی تابناک در پی داشته باشد؛ مهم آن است که حج در شاکله‌ی حقیقی‌اش، در دل‌وجان آحاد مسلمانان زنده بماند و اکنون‌که کالبد مناسکیِ آن موقتاً حضور ندارد، پیام متعالی آن کمرنگ نشود.
حج، عبادتی پررمزوراز است. ساخت و ترکیب زیبای حرکت و سکون در آن، سازنده‌ی هویت فرد مسلمان و جامعه‌ی مسلمان و نمایش‌دهنده‌ی زیبایی‌های آن در چشم جهانیان است. از سویی دل‌های آحاد بندگان را با ذکر و خشوع و تضرّع، عروج معنوی می‌بخشد و به خدا نزدیک می‌کند، و از سویی با پوشش و پویش یکسان و حرکات هماهنگ، برادران را که از چهارگوشه‌ی جهان گردآمده‌اند، به یکدیگر پیوند می‌دهد، و از سویی برترین نماد امّت اسلامی را با همه‌ی مناسک پُرمعنی و رازآلودش در برابر چشم جهانیان می‌گذارد و عزم و عظمت امّت را به رخ بدخواهان می‌کشد.
امسال، حجّ بیتِ معظّم در دسترس نیست ولی توجّه به ربّ‌البیت و ذکر و خشوع و تضرّع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسّر نیست امّا دعا و مناجاتِ معرفت افزا در روز عرفه میسّر است؛ رَمی شیطان در منا ممکن نیست امّا دفع و طرد شیاطین قدرت‌طلب در همه‌جا ممکن است؛ حضور یکپارچه‌ی بدن‌ها در گِرد کعبه فراهم نیست امّا حضور یکپارچه‌ی دل‌ها برگرد آیات روشن قرآن کریم و اعتصام به حبل‌الله وظیفه‌ی همیشگی است.
ما پیروان اسلام که امروز از جمعیت عظیم، سرزمین گسترده، ثروت‌های طبیعی بی‌شمار و ملّت‌های زنده و بیدار برخورداریم، باید با داشته‌ها و ممکن‌های خود، آینده را رقم بزنیم. ملّت‌های مسلمان در ۱۵۰ سال اخیر، نقشی در سرنوشت کشورها و دولت‌های خود نداشته و به‌جز استثناهای معدود، یکسره باسیاست دولت‌های متجاوز غربی مدیریت‌شده و دستخوش طمع‌ورزی و دخالت و شرارت آن‌ها بوده‌اند. عقب‌ماندگیِ علمی و وابستگی سیاسیِ امروزِ بسیاری از کشورها محصول آن انفعال و بی‌کفایتی است. ملّت‌های ما، جوانان ما، دانشمندان ما، علمای دینی و روشنفکران مدنی ما، سیاست ورزان و احزاب و جمعیت‌های ما، امروز باید آن گذشته‌ی به‌افتخار و شرم‌آور را جبران کنند؛ باید بِایستند و در برابر زورگویی و دخالت و شرارت قدرت‌های غربی «مقاومت» کنند. همه‌ی سخنِ جمهوری اسلامی ایران که دنیای استکبار را نگران و خشمگین کرده است، دعوت به این مقاومت است: مقاومت در برابر دخالت و شرارت آمریکا و دیگر قدرت‌های متجاوز و به دست گرفتنِ سررشته‌ی آینده‌ی دنیای اسلام با تکیه‌بر معارف اسلامی. طبیعتاً آمریکا و همراهانش در برابر عنوان «مقاومت» دچار حسّاسیّتند و به انواع دشمنی با «جبهه‌ی مقاومت اسلامی» کمربسته‌اند. همراهی برخی از دولت‌های منطقه با آنان نیز واقعیت تلخی در جهت تداوم آن شرارت‌ها است.
صراط مستقیمی که مناسک حج -سعی و طواف و عرفات و جمرات- و شعائر و شُکوه و وحدت حج به ما نشان می‌دهد، توکّل به خدا و توجّه به قدرت لایزال الهی و اعتمادبه‌نفس ملّی و اعتقاد به تلاش و مجاهدت و عزم راسخ بر حرکت و امید وافر به پیروزی است.
واقعیات صحنه در منطقه‌ی اسلامی بر این امید می‌افزاید و آن عزم را تقویت می‌کند. از سویی ناگواری‌های دنیای اسلام، عقب‌ماندگی‌های علمی و وابستگی‌های سیاسی و نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی، ما را در برابر وظیفه‌ای بزرگ و مجاهدتی خستگی‌ناپذیر قرار می‌دهد؛ فلسطین مغصوب، ما را به یاری می‌طلبد؛ یَمن مظلوم و خون‌آلود دل‌ها را به درد می‌آورد؛ مصائب افغانستان همه را نگران می‌سازد؛ حوادث تلخ در عراق و سوریه و لبنان و برخی دیگر از کشورهای مسلمان که دست شرارت و دخالت آمریکا ویارانش در آن مشهود است، غیرت و همت جوانان را برمی‌انگیزد، و از سوی دیگر، سر برافراشتنِ عناصر مقاومت در همه‌ی این خطّه‌ی حسّاس و بیداری ملّت‌ها و انگیزش نسل جوان و پُرنشاط، دل‌ها را لبریز از امید می‌کند؛ فلسطین در همه‌ی بخش‌های خود «شمشیر قدس» را از نیام بیرون می‌کشد؛ قدس و غزّه و کرانه و سرزمین‌های ۴۸ و اردوگاه‌ها همه برمی‌خیزند و در طی دوازده روزبینی متجاوز را به خاک می‌مالند؛ یَمنِ محصور و تنها، هفت سال جنگ و جنایت و مظلوم‌کشیِ دشمن شرور و قسی‌القلب را تاب می‌آورد و باوجود قحط غذا و دارو و امکانات زیستی، تسلیم زورگویان نمی‌شود و آن‌ها را بااقتدار و ابتکار خود سراسیمه می‌کند؛ در عراق، عناصر مقاومت با زبان رسا و صریح، آمریکای اشغالگر وداعش دست‌نشانده‌ی آن را به عقب می‌رانند و عزم راسخ خود بر مقابله با هر نوع دخالت و شرارت از سوی آمریکا و همراهانش را بی‌لکنت ابراز می‌دارند.
تلاش تبلیغاتی آمریکاییان برای تحریف عزم و خواسته و عمل جوانان غیور و عناصر «مقاومت» در عراق و سوریه و لبنان و دیگر کشورها، و منتسب کردن آن به ایران یا هر مرجع دیگر، توهین به آن جوانان شجاع و بیدار، و ناشی از عدم فهم و درک درست آمریکایی‌ها از ملّت‌های این منطقه است.
همین درک غلط موجب شد که آمریکا در افغانستان تحقیر شود و پس‌ازآن ورود پرسروصدا در بیست سال پیش، و پس از به کار بردن سلاح و بمب و آتش در برابر مردم بی‌دفاع و غیرنظامی، خود را در باتلاق حس کند و نیرو و ابزار نظامی خود را از آن بیرون بَرَد. البتّه ملّت بیدار افغان باید مراقب ابزارهای اطلاعاتی و سلاح‌های جنگ نرم آمریکا در کشورش باشد و هشیارانه در برابر آن بِایستد.
ملّت‌های منطقه نشان داده‌اند که بیدار و هشیارند و راه و رویکرد آنان از برخی دولت‌ها که برای راضی نگه‌داشتن آمریکا حتّی به خواسته‌ی او در مسئله‌ی حیاتی فلسطین تن می‌دهند، جدا است؛ دولت‌هایی که با رژیم غاصب صهیونیست، آشکار و پنهان، نَرد دوستی می‌بازند، یعنی حقّ ملّت فلسطین را در میهن تاریخی‌اش انکار می‌کنند. این، دستبرد به سرمایه‌ی فلسطینی‌ها است. آن‌ها به تاراج سرمایه‌های طبیعی کشورهای خودبسنده نکردند و اکنون سرمایه‌ی ملّت فلسطین را تاراج می‌کنند.
برادران و خواهران!
منطقه‌ی ما و حوادث سریع و گوناگون آن، نمایشگاه درس‌ها و عبرت‌ها است؛ از سویی قدرتِ ناشی از مجاهدت و مقاومت در برابر زورگوی متجاوز، و از سویی ذلّت ناشی از تسلیم و اظهار ضعف و تحمّل تحمیل‌های او.
وعده‌ی صادق الهی، نصرت مجاهدان راه خدا است: اِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم. نخستین اثر این مجاهدت، بازداشتن آمریکا و دیگر زورگویان بین‌المللی از دخالت و شرارت در کشورهای اسلامی است، ان‌شاءاللّه.
از خداوند متعال نصرت ملّت‌های مسلمان را مسئلت می‌کنم و به حضرت بقیّةاللّه (ارواحنا فداه) درود می‌فرستم و علوّ درجات امام خمینیِ عظیم‌الشّأن و شهدای بزرگوار را از خدا می‌طلبم.

والسلام علی عباد اللّه الصّالحین
سیّد علی خامنه‌ای
۲۶ تیر ۱۴۰۰
۶ ذی‌الحجه ۱۴۴۲