کد خبر : 114109 تاریخ : ۱۴۰۰/۲/۲۹ - 00:37
بروکراسی پیچیده در وزارت بهداشت مانع واردات واکسن چرا شش میلیون دوز واکسن پرید؟ اشاره: بر اساس آمار وزارت بهداشت تاکنون حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر واکسن کرونا تزریق کرده‌اند. همچنین در طی هفته جاری اخباری حاکی از واردات حدود دو میلیون واکسن کرونا منتشرشده است. به گفته رئیس اتاق بازرگانی تهران امکان واردات 6 میلیون دوز واکسن کرونا در سال 99 وجود داشت که به دلیل بروکراسی پیچیده در وزارت بهداشت واردات این محموله متوقف‌شد. از سوی دیگر دبیر کل جمعیت هلال‌احمر پیش از این گفته بود که توانایی واردات واکسن را داشته اما وزارت بهداشت مانع شده است. پس‌ازاینکه وزارت بهداشت علیرغم پرداخت هزینه واکسن به دلیل تحریم و نپیوستن به اف ای تی اف نتوانست واکسن وارد کشور کند، دولت انحصار واردات واکسن را شکست و به بخش خصوصی اجازه واردات واکسن را داد. در این میان تنها هلال‌احمر توانست واکسن وارد کشور کند و بخش خصوصی فرصت واردات واکسن را از دست داده است. حال باید پرسید وزارت بهداشت که باید ضامن سلامتی مردم باشد چرا با قوانین دست‌وپا گیر امکان واردات واکسن را از دست داد و جان بسیاری از ایرانیان در پیک چهارم از دست رفت.

دبیر کل جمعیت هلال‌احمر گفت: وزارت بهداشت به صورت کتبی به ما اعلام کرده است که از این پس تنها منبع اطلاع‌رسانی در خصوص واردات واکسن وزارت بهداشت است. به همین دلیل ما دیگر نمی‌توانیم دراین‌باره اظهارنظر کرده یا خبری را درباره واردات واکسن توسط خودمان منتشر کنیم. محمدحسن قوسیان مقدم، دبیر کل جمعیت هلال‌احمر گفت: هلال‌احمر نمی‌خواهد وارد بازی‌های سیاسی شود. تفاوتی ندارد ما یا دیگر نهادها واکسن را وارد کنیم چراکه تمام نهادهای دولتی به دنبال تهیه واکسن برای مردم کشور هستند.
 
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به برخی بروکراسی‌های پیچیده در وزارت بهداشت برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن از سوی بخش خصوصی می‌گوید این فرصت واردات از سوی بخش خصوصی از دست رفته است.
به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: بخش خصوصی از چند ماه قبل برای واردات واکسن اعلام آمادگی کرده بود و حتی اعلام کرد که برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن مقدمات ابتدایی کار را فراهم کرده است.
وی با اشاره به بروکراسی پیچیده در وزارت بهداشت برای رسیدن این واکسن‌ها به کشور، بیان کرد: ما پیش از این نیز گفته بودیم که با توجه به تقاضای بالای جهانی برای واکسن کرونا، باید در مدتی کوتاه شرایط واردات فراهم کنیم اما متأسفانه در بروکراسی پیچیده، این فرایند متوقف شد و رفورم‌ها آماده نشدند و دیگر امکان واردات آن واکسن‌ها فراهم نیست.
به گفته وی، با وجود از بین رفتن فرصت قبلی، چند شرکت بخش خصوصی، از به دست آوردن منابع جدید برای واردات واکسن خبر داده‌اند که این بار همکاری‌های خوبی از سوی وزارت بهداشت دیده می‌شود و حتی از نهاد ریاست جمهوری نیز حمایت‌های خوبی وجود دارد و امیدواریم امکان واردات این واکسن‌ها فراهم شود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود بابیان اینکه اقتصاد ایران امروز با چند معضل مهم مواجه است، بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز کشور، تورم بالای ۳۶ درصد است. این موضوع نشان می‌دهد که اگر پول خود را در بازارهایی مانند ارز، مسکن، طلا یا بورس وارد کنید سود بسیار بیشتری نسبت به سپرده‌گذاری در بانک خواهید برد.خوانساری ادامه داد: عدم ثبات در اقتصاد ایران باعث شده از سوی فعالان اقتصادی دقیقاً ندانند که باید برای سرمایه خود چه تصمیمی بگیرند و از سوی دیگر عدم اطمینان باعث شده میزان سرمایه‌گذاری جدید در اقتصاد نیز کاهش یابد که این موضوع نیز در فضایی کلان به ضرر اقتصاد ایران خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز فرایند انتخابات ریاست جمهوری، توضیح داد: در کشور ما حزبی وجود ندارد تا افراد را مجبور به پاسخگویی در برابر عملکردشان کند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد میزان دشواری فضای اقتصادی کشور و آنچه ایران با آن روبه‌روست به‌طور دقیق برای برخی مشخص نیست، وگرنه قطعاً تعداد کسانی که نام‌نویسی می‌کردند کمتر از این تعداد بود.

اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها
خوانساری خاطرنشان کرد: داوطلبان باید برای اقتصاد برنامه‌های دقیق و کاربردی ارائه دهند. در کشور ما سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پرداخت می‌شود که اگر بنا بود به شکل مستقیم به‌حساب افراد ریخته شود، در ماه هر ایرانی چند میلیون تومان یارانه می‌گرفت اما در عمل می‌بینیم که نه این یارانه به دست مردم می‌رسد و نه عدالتی در این بین وجود دارد. ازاین‌رو یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های نامزدهای انتخابات باید اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها باشد.