توسعه سامانمند پسماند به گزارش ایرنا، پیروز حناچی شامگاه پنجشنبه در برنامه «شهرداری زیر ذرهبین» یکی از بزرگترین معضلات پایتخت را در ۵۰ سال اخیر پسماند عنوان کرد و گفت: در ابتدای دوره ما پسماند هفت هزار و ۵۰۰ تن بود و آنچه امروز به سمت آرادکوه حمل میشود پنج هزار و ۵۰۰ تن است که بخشی از این کاهش مربوط به تفکیک و فرهنگسازی است. قسمتی در آرادکوه برای سوزاندن پسماند برای تولید برق در نظر گرفتهشده و همین موضوع توجیه اقتصادی پیداکرده تا فعالان اقتصادی وارد موضوع شوند. موضوع زبالهسوز را با معاون اول رئیسجمهور موردبحث قراردادیم. طرح جامع پسماند در شورای شهر تهران به تصویب رسید. طرح کاپ (کاهش تولید پسماند) برنامهای است که با کرهایها داریم تا پسماندهای دفن شده در آرادکوه را تبدیل به گاز متان و تپههای آرادکوه را به تپههای سبز تبدیل کنیم که به دلیل تحریمها انجام نشد اما امیدواریم با توجه به شرایط جدید، گشایشی صورت گیرد.
دفاع از جذب دستیاران در شهرداری با فراخوان و آزمون شهردار تهران اظهار داشت: معمولاً برای انتصاب مدیران بعد از جمعبندی با اعضای شورای شهر تهران همفکری میکنیم و اعضای شورا انتخاب ما را صحه میگذارند. انتخاب دستیاران یکی از افتخارات مدیریت شهری این دوره است و از بهترین نخبهها با عبور از ۱۴ مصاحبه و آزمون انتخابشده است. اگر فرزند برخی از افراد از این مراحل بالا آمد، نباید جلوی آن را بگیریم و من از جذب دستیاران به این شکل (از طریق فراخوان آزمون) دفاع میکنم. این کار ۲۰ سال بود در شهرداری تهران انجامنشده بود و تلاش کردیم از طریق آزمون دستیاران افراد متخصص را جذب کنیم.
کمک به خیریهها قانونمند و منضبط شده است پیروز حناچی درباره کمک به خیریهها گفت: تبصره ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری تصویب شد و تمام کمکها را به تصویب شورای شهر تهران رساندیم؛ این موضوعات از حدود اختیار شهردار نیز خارج است. درگذشته این رویه وجود نداشت و شورای شهر آن زمان باید به این موضوعات اعتراض میکرد و این موضوعات در تفریق بودجه خود را نشان میدهد. وظیفه قانونی خودمان را برای کمک به خیریهها در بودجه گنجانده و به تصویب شورای شهر رساندهایم. رویه کمک به مؤسسات خارج از شهرداری مرسوم بود اما بیشترین کمک به این موسسه (امام رضا) شده است. وی بیان داشت: در این دوره هر کمکی که به خیریهها صورت بگیرد در قالب لایحه آورده و رقم مشخصشده است. آمارهای کمک به خیریهها کاهش، منضبط و قانونمند شده است و چیزی خارج از مصوبات شورای شهر تهران نیست؛ کمکهای قانونی شهرداری در این زمینه یکهشتم شده است.
افتخار ما برخورد با فساد است شهردار تهران درباره رفتار متناقض مطرحشده گروه مدیریتی شهرداری فعلی در برخورد با رسانههای منتقد گفت: در مورد اینکه رسانهای قبل از انتشار خبری تقاضای مذاکره داشته باشد این بودار است و این مذاکره فساد برانگیز است. گزارش و پیام من به اعضای شورا این بود که نهادی برای انتشار خبر تقاضای مذاکره دارد که من قبول ندارم؛ افتخار من این است که خود ما با فساد در دوره خودمان برخورد میکنیم و این برخورد را به دوره بعد نمیسپاریم. خبر واکسیناسیون مدیران را بررسی کردیم، دیدیم اعتراض وارد است و مذاکره با رسانه منتشرکننده خبر نیاز نیست و خود ما به عاجل برخورد کردیم و فردای آن روز توییت زدم و به اعضای شورا نیز اطلاعرسانی شد.
ماجرای ساختمان جماران شهردار تهران با اشاره به اینکه مشکل بین شهرداری و دولت، ملکی مربوط به نهاد ریاست جمهوری که در محدوده حریم ثبتشده بیت امام در جماران بود گفت: این ملک یکی از گودهای خطرناک رهاشده بود که نهاد از ما درخواست ساختوساز ارسال کرد. ما موافق هستیم که این گود از خطرناک بودن دربیاید. اما باید دو نکته رعایت شود؛ اول اینکه پروانه بگیرند و دوم اینکه حریم ارتفاعی آنجا رعایت شود. دوستان بر این تصور بودند که آن منطقه حریم امنیتی داشته و این حریم لغو شده است. اما اعلام کردیم که این حریم، میراث فرهنگی است و اتفاقات حساسی در آن رویداده است. در دورههای پیشین چند پلاک نقض شده بود که مشکلاتی را به وجود آورده بود. عطش زیادی وجود داشت که هیچ ضابطهای در ساختوساز آن ملک رعایت نشود. عقبه این موضوع را خودم در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب کرده بودم و کوتاه نیامدم. پروانه صادر شد و بخشی که موردبحث بود از حدود پروانه صادرشده خارج بود.
متوقف کردن بلندمرتبهسازی در منطقه ۲۲ شهردار تهران با اشاره به اینکه منطقه ۲۲ در همه اسناد تهران ازجمله طرح جامع بهعنوان آخرین فرصت شهر تهران برای توسعه و جهانیشدن تهران بود، گفت: اتفاقی که اطراف دریاچه و بلندمرتبهسازی که در آن منطقه انجام شد یکی از مناقشات ما در شورای عالی شهرسازی با شهرداری وقت تهران بود. اینکه ما برای توسعه و ساخت ساز در یک منطقه مانند منطقه ۲۲ برویم استناد کنیم به رأی کمیسیون ماده پنج مربوط به سال ۸۷ پذیرفتنی نیست. برای خدمات زیر بنایی این منطقه، ۱۱۰ مدرسه و کلانتری موردنیاز بود که موردتوجه قرار نگرفته است. یکی از دلایل متوقف کردن بلندمرتبهسازی در سال ۹۳ تأثیر ساختوساز در منطقه ۲۲ بود و اقدامی که در این دوره مدیریت شهری انجام شد، طرح تفصیلی منطقه ۲۲ است که از شورا تصویب شد و ما به آن افتخار میکنیم. واگذاری املاک نجومی به غیر شهردار تهران بابیان اینکه ۲۵۰ ملک شهرداری در دست غیر است گفت: شهرداری در حال بازپسگیری است و ۱۵۰ ملک شهرداری در اختیار نهادهای عمومی است. از ۲۲۰ واحد نجومی برخی از آنها با تخفیف ۱۰ تا ۵۰ درصد به شکلی واگذارشده بود که ۲۰ تا ۳۰ مورد این واگذاریها هیچگونه ارتباطی بین افراد با شهرداری وجود نداشته است. از یک هزار و ۹۰۰ ملک اعلامی یک هزار و ۸۰ ملک زیر نظر معاونت اجتماعی است که به نزدیک ۹۰۰ ملک برای مجوز رسیده است. همچنین از ۲ هزار و ۱۵۰ مورد لیست املاک ۴۰۰ مورد بازپسگیری و ۲۷۰ مورد نیز با تخفیفهای معقول از طریق تعاونیها به کارکنان واگذارشده است. دیگر املاک به غیر واگذار نمیشود و سازمان املاک بر اساس گزارش رسمی املاک را ساماندهی و لیست آن را برای ساماندهی به شورا ارائه کرده است.
عزل ۳ رئیس ناحیه و ۳ معاون در تخلف واکسیناسیون شهردار تهران گفت: یک ایراد در بخش واکسیناسیون کرونای کارکنان شهرداری بر ما وارد است که آنهم ابلاغ نشدن پروتکل بود و بهعنوانمثال بحث پسماند برای بخشهای مختلف پسماند تعریف مناسبی نشده بود و به بسیاری از افراد پاکبانان گفته میشد. در تخلفی که شد سه رئیس ناحیه و سه معاون عزل شدند و تأکید کردیم اطلاعات افراد واکسیناسیون شده در سایت شفاف منتشر شد و تنها نام آنها به دلیل پروتکلهای وزارت بهداشت منتشر نشد اما اطلاعات و اسامی در اختیار ما است.
در مقطع انتخابات پای خود را روی گاز نگذاشتیم شهردار تهران تأکید کرد: ما افتخار داریم به مردم تهران گزارش بدیم جلوی تخریب باغها را گرفتیم و باغهای در اختیار دیگران را گرفتیم. تنها ۶ منطقه است که فضای سبز توسعه نداشته که تا پایان سال نیز به سرانجام میرسد. وی گفت: افتخار ما این است در مقطع انتخابات پای خود را روی گاز نگذاشتیم شما به دورههای قبل برگردید و ببینید در دوره انتخابات چه اقدامهایی صورت گرفت. چیزی را که قبول نداشتم در کمیسیون ماده پنج امضا نمیکردم و این افتخار رادارم که آن زمان نیز به همین دلیل مواخذه شدم و در آن زمان بلندمرتبهسازی را متوقف کردیم.
بخش عمدهای از منابع و املاک به نفع خیریه خاص خارجشده است حناچی با اشاره به تعیین تکلیف اموال شهرداری گفت: در مورد بیمارستان خیریه، شهرداری و شورای شهر تهران مدعی است که اموالی به بهانههای مختلف از شهرداری خارجشده است و باید تعیین تکلیف شود. درست است که شهرداری تهران مستند به بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداریها اجازه کمک به خیریهها را دارد اما باید کاملاً شفاف و بدون پردهپوشی باشد. باید تمام زوایای کار خیر روشن شود تا این ذهنیت ایجاد نشود که به نام کار خیر اتفاقات دیگری صورت گرفته است. اگر اطلاعات روشن شود ممکن است بسیاری از مشکلات حل شود. میدانیم که بخش عمدهای از منابع، ابنیه و املاک به نفع این خیریه خارجشده است. بررسیهای کاملتر باید صورت گیرد. خیلی از پروندههای مربوط به تخلفات اداری موردبررسی قرارگرفته است و حتی مدیران حاضر نیز موردبحث قرارگرفته و رأی برای آنها صادرشده است. تخلفات را در این دوره جدی تعقیب میکنیم.
بزرگترین پروژه این دوره «شهر نفروشی» حناچی گفت: از سال ۷۶ به اینسو، جزو کسانی بودم که این شیوه اداره امور شهر را نقد میکردم. اینکه فضای شهر را بفروشیم و هزینه آن را برای بیانضباطی و هزینههای جاری خرج کنیم. ادبیات و ترمینولوژی منابع پایدار شهر همان موقع پایهگذاری شد. آخرین جلسه کمیسیون زیربنایی دولت اصلاحات به مبحث «منابع مالی پایدار» پرداخت اما به نتیجه نرسید. دولت احمدینژاد هم آن را تائید نکرد. در دولت روحانی به مجلس قبل رفت و به آخرین جلسات رسیده و ابلاغ نشد. در گروههای مجلس خوشبختانه مطرح است و امیدواریم که رأی بیاورد. موضوع همه شهرداریها در این میان مطرح است. شهرداری باید با هزینههای مالیاتی، عوارض نوسازی و خدمات هزینههای جاری را تأمین کند و مایملک و ارزشهای شهر را نفروشند. شاید بزرگترین پروژه این دوره مدیریت شهری، «شهر نفروشی» است. وی اضافه کرد: خودمان سخت گرفتیم. میتوانستیم بدون توجه به مواردی همچون ذخایر آینده شهر و مسائل زیستمحیطی پا را روی گاز بگذاریم. افتخار میکنیم به این موضوع که ما به تعریف مجدد کار در شهر نیاز داریم. مگا پروژههای ما از جنس توسعه قلمرو عمومی، عدالت اجتماعی، ارزانتر اداره کردن شهر، ایجاد نشاط و سرزندگی با حداقل هزینه و مشارکت اجتماعی است. حناچی ادامه داد: موضوع محله محوری و ۲ هزار میلیارد تومانی که در بودجه سال ۹۹ پیشبینی و به مرحله انجام رسید پروژههای کوچکمقیاس اما با تأثیر بسیار بالاست.
۴۰ پد بالگرد تنها گوشهای از اقدامات مدیریت شهری برای زمان بحران است شهردار تهران گفت: سیل و زلزله دو خطر قابل پیشبینی در شهر تهران است که زلزله میتواند بسیار مهیبتر باشد؛ گسل ری مشاء و فشم از گسلهای خطرناک پایتخت است. اقدامهای زیادی در دوره قبل و این دوره مدیریت شهری انجامشده است و افزایش تعداد شتابنگارها و شبکه شدن آنها نقش بسیار زیادی دارد که اگر زلزله در حریم رخ دهد شتابنگار یک دقیقه زودتر اعلام میکند و همین امر موجب کاهش تلفات میشود.حناچی یادآور شد: ما باید یاد بگیریم با زلزله زندگی کنیم با مانور و آموزش آمادگی خود را بالا ببریم و ازاینرو با همکاری اورژانس ۴۰ پد هلی کوپتر مهیا شده که تنها گوشهای از اقدامهای انجامشده از سوی مدیریت شهری است. شیرهای خودکار گاز در حال نصب شدن است در بسیاری از جاها نصبشده است.