ستاره صبح-
شماری از هکرها برخی از وبسایتهای متعلق به حکومتنظامی کودتایی این کشور را هدف حمله سایبری قرار دادهاند. روز پنجشنبه ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) هکرهایی که خود را «هکرهای میانمار» مینامند به سایت بانک مرکزی این کشور حمله کردند. گفته میشود که وبسایتهای بخش روابط عمومی ارتش میانمار، اداره نظارت بر توزیع دارو و مواد خوراکی و همچنین فرستنده تلویزیونی دولتی «امآرتیوی» ازجمله نهادهایی هستند که موردحمله هکرهای یادشده قرار گرفتهاند. این گروه در حساب کاربری خود در فیسبوک هدف خود را «مبارزه برای عدالت در میانمار» اعلام کرده است. اعضای این گروه هکری فعالیتهای خود را بخشی از اعتراضات تودهای مردم در رانگون و دیگر شهرهای میانمار میدانند.
محدودیت دسترسی به اینترنت این در حالی است که دولت نظامی برای مانعشدن از اطلاعرسانی در جامعه اقدام به محدود کردن شدید دسترسی مردم به شبکه اینترنت کرده است. به گزارش دویچهوله، بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان نظارت بر اینترنت «نتبلاکز» در بریتانیا، میزان دسترسی مردم به اینترنت در میانمار نسبت به سابق کاهش فوقالعادهای یافته است. «نتبلاکز» در ادامه گزارش خود نوشته است که میزان دسترسی به اینترنت در حال حاضر نسبت بهپیش از محدودیتها به حدود ۲۰ درصد رسیده است. به باور کارشناسان این سازمان محدود کردن دسترسی به اینترنت میتواند امنیت عمومی را به مخاطره افکند و باعث ترس، تردید و گمراهی در شرایط دشوار کنونی در میانمار گردد.
ادامه اعتراضات مردمی اخبار منتشرشده از رانگون و برخی از شهرهای بزرگ میانمار حکایت از ادامه اعتراضات گسترده مردم در این کشور دارد. گفته میشود که مردم برای کارشکنی درگشت و حرکت خودروهای ارتشی در خیابانهای رانگون راهبندان ایجاد میکنند. یک راننده تاکسی به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است: «ما رانندگان پنج تاکسی تجمع کردیم و طوری وانمود کردیم که گویا یکی از تاکسیها در میانه خیابان از حرکت بازمانده و دچار اشکال فنی شده است.» او گفته است که پس از هشدار و تهدید پلیس و پس از ایجاد حدود ۳۰ دقیقه راهبندان خیابان را ترک کرده است.
دستگیری هنرمندان فرستنده تلویزیون دولتی «امآرتیوی» در گزارش خود اعلام کرده که ارتش برای مقابله با اعتراضات، اقدام به دستگیری هفت نفر از افراد نامآشنای رسانهای و موسیقی در میانمار کرده است. به این افراد اتهام زدهشده که از نام و شهرت خود علیه دولت میانمار و به سود معترضان بهره گرفته و شاغلان دولتی را به مشارکت در اعتراضات فراخواندهاند. گفته میشود که در صورت تأیید این اتهام، دو سال زندان در انتظار این افراد است. این در حالی است که لو مین، یکی از هنرپیشههای سرشناس میانمار که تاکنون چهار بار جایزه آکادمی این کشور را دریافت کرده، آشکارا از دولت نظامی انتقاد کرده و کودتای اول فوریه را محکوم کرده است. لو مین گفته است: «وحدت مردم میانمار شگفتانگیز است. باید قدرت بار دیگر به مردم برگردانده شود».