ستاره صبح-
ویروس جهشیافته کرونا حالا در کشور چرخیده و کمی مانده به یکسالگی کووید ۱۹ در ایران، حداقل دو نفر به علت ابتلا به این نوع جهشیافته از ویروس جانباختهاند. آنهم دونفری که سابقه هیچ سفر خارجی نداشتهاند و همین خودش هشداری جدی است. میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک در هفتههای اخیر کاهش پیداکرده و از طرفی روند ابتلا به ویروس کرونا و بستریها نیز در حال افزایش است. زنگ خطری جدی در آخرین روزهای بهمنماه ۱۳۹۹ که آژیر قرمز موج چهارم کرونا را به صدا درآورده است.
ویروس جهشیافته کرونا، کشندهتر است دکتر علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته در جلسه ستاد مبارزه با کرونا استان تهران گفت: در خصوص ویروس جهشیافته که با عنوان ویروس انگلیسی از آن نامبرده میشود، پیشبینی ما این است که مدتی است که این ویروس در حال چرخش است و پایین آمدن سن ابتلا نیز به همراه افزایش علائم ابتلا به وقوع پیوسته است. از ویژگیهای ویروس جدید میتوان به قدرت بالای انتقال و افزایش میزان مرگومیر آن اشاره کرد. در روزهای ابتدای شناخت جهش ویروس اعتقاد بر این بود که در مرگومیر تأثیری نداشته باشد، اما امروز بهصورت قطعی عنوان میشود که ویروس جدید کشندهتر است. وی تأکید کرد: تهران سطح بالایی از ترددهای درونشهری، برونشهری و برونمرزی را دارد که این موضوع باید موردتوجه قرار گیرد. در هفته گذشته 30 درصد خودروهای سطح کشور که تردد بینشهری داشتند با پلاک تهران بوده است. لذا مسئله چرخش ویروس در تهران بالقوه موضوع بسیار خطرناکی است.
کاهش میانگین سنی مبتلایان کرونا در تهران معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به افزایش موارد بستری و مراجعات سرپایی ناشی از کووید-19 در بیمارستانهای استان، گفت: به دلیل نزدیک شدن به فصل بهار و عید نوروز ما احتمالاً شاهد افزایش حضور مردم در بازارهای رسمی و غیررسمی خواهیم بود و این موضوع هم ممکن است منجر به افزایش موارد ابتلا شود. دکتر نادر توکلی روز گذشته در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه شیب موارد بستریشده مبتلابه کرونا با کمی افزایش همراه است، گفت: متأسفانه طی ۱۰ روز گذشته تعداد موارد بستری تجمیعی در بیمارستانهای تهران به نزدیک ۲۰۰۰ نفر رسیده است و در بسیاری از بیمارستانها افزایش موارد سرپایی را هم شاهد بودهایم که این موضوع هم نگرانکننده است. همچنین میزان بستریهای روزانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است. بیم آن میرود که افزایش تعداد بیماران در بخش سرپایی و بستری مشکلاتی را ایجاد کند. میانگین سنی بستریشدگان در استان تهران نیز طی سه ماه اخیر کاهشیافته است؛ البته میانگین سنی جانباختگان تقریباً در همان رنج قبلی است. وی در ادامه تأکید کرد: پس از شناسایی موارد مبتلابه نوع جهشیافته ویروس در استانهای همجوار و سپس تهران، نگرانی عمده ما افزایش بروز موارد ابتلا به نوع جهشیافته است. معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است بروز موج چهارم بیماری از نوع جهشیافته آن باشد، اظهار کرد: قطعاً نگرانی ما نسبت به نوع جهشیافته بسیار زیاد است؛ زیرا شهری هم که موارد ابتلا در آن شناساییشده است، نزدیک تهران است و بهطورکلی به دلیل رفتوآمدها، ویروس میتواند به نقاط مختلف برسد. تنها تفاوت تهران این است که تأثیرپذیری بیماری در این شهر نسبت به شهرستانها بیشتر است. نوع جهشیافته ممکن است تظاهرات متفاوت داشته باشد و حتی دوره بیماری را تغییر دهد. در موارد شناساییشده مبتلابه نوع جهشیافته کرونا در استان تهران؛ خانواده آنها، محلهایی که تردد داشتند و سایر تماسهایشان مورد رصد و غربالگری قرارگرفته است.
۳۰۰ هزار دوز دیگر از واکسن روسی درراه ایران وزیر بهداشت روز گذشته با اشاره به اقدامات انجامشده جهت ساخت واکسن کرونا در کشور گفت: یکی از مؤثرترین واکسنهای کرونای دنیا را در پاستور خواهیم ساخت و زودتر از واکسنهای برکت و رازی به آن دست خواهیم یافت. ایران تا سه ماه آینده یکی از واکسن سازهای بزرگ جهان در مقابله با ویروس کرونا میشود. نمکی تأکید کرد: ۳۰۰ هزار دوز دیگر از واکسن اسپوتنیک درراه است و منبع دیگر یک واکسن چینی به نام ساینوفارم است که درراه داریم. امیدواریم تا قبل از عید گروههای آسیبپذیر را واکسینه کنیم. از سبد کووکس هم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز خریدیم که از فوریه وارد میشود. ما برحسب گروههای آسیبپذیر و اولویتدارها سند ملی واکسیناسیون کرونا آماده کردیم و هیچکس بهجز سن، بیماریها و شغل در معرض خطر اولویتی بر دیگران ندارد.