ستاره صبح-
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته گفت: تاکنون یکمیلیون و ۵۱۸ هزار و ۲۶۳ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۲ نفر از بیماران مبتلا تعداد جانباختگان کرونا در ایران به ۵۸ هزار و ۹۴۵ نفر رسیده است. به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: تا ظهر روز ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۷ هزار و ۳۹۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۶۸ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۵۱۸ هزار و ۲۶۳ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یکمیلیون و ۲۹۸ هزار و ۲۳ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۷۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۰ میلیون و ۴۸ هزار و ۸۷۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجامشده است. وی افزود: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری گفت: روند صعودی موارد بستری کرونا در برخی استانها همزمان با مشاهده موارد ویروس جهشیافته انگلیسی زنگ خطر جدی در جهت ورود به خیز چهارم کرونا در ایران است و با توجه به اینکه ویروس جهشیافته میزان سرایت و مرگآوری بیشتری دارد اگر اصول بهداشت کرونا رعایت نشود با وضعیتی به مراتب بدتر و پیچیدهتر از خیزهای قبلی کرونا در کشور مواجه میشویم. رئیس بیمارستان سینا در رابطه با خطر موج جدید بیماری کرونا گفت: با توجه به پیشبینیهایی که برای انتهای بهمن و ابتدای اسفند داریم، خطر پیک بعدی که میتواند به همراه ویروس انگلیسی باشد را خواهیم داشت. به گزارش ایلنا، محمد طالب پور درباره خطر ورود به موج چهارم بیماری کرونا بیان کرد: وضعیت بیمارستان ما فعلاً در این مدت تغییری نکرده والان به صورت متوسط ۱۰ نفر در تریا میآیند، دو الی سه نفر بستری میشود و همچنین دو الی سه نفر هم ترخیص میشوند که بهطور کلی الان بیست مریض کرونایی در بیمارستان داریم، این در حالی است که ماههای قبل ۱۴۰ مریض داشتیم. رئیس بیمارستان سینا افزود: با توجه به پیشبینیهایی که برای انتهای بهمن و ابتدای اسفند داریم، خطر پیک بعدی که میتواند به همراه ویروس انگلیسی باشد را خواهیم داشت که خطر انتشار ۵ برابر و مرگو میر سه برابر که در واقع ۱۵ برابر خطر بالاتر خواهد رفت، بنابراین مردم باید این موضوع را جدی بگیرند و آگاه باشند چه خطری در کمین است. وی در مورد تزریق واکسن برای کارکنان بیمارستان، بیان کرد: همان روز اول که واکسن وارد کشور شد، لیست پرسنل پرریسک و پزشکان آیسییو کرونا را دانشگاه علوم پزشکی از ما گرفتند تا توزیع واکسن به شکل یکسانی انجام شود که این روند برای گروههای دیگر کادر درمان نیز بتدریج ادامه خواهد داشت.
خطر ویروس کرونا تا تیرماه ادامه دارد طالب پور افزود: طبق مطالبی که در جلسهی کمیتهی کرونا در بیمارستان مطرح شد، تا انتهای تیرماه سال آینده جامعه از این ویروس مصون نخواهد بود، چون تزریق واکسن کرونا به تازگی شروع شده و باید ۲۰ الی ۳۰ میلیون نفر در جامعه واکسینه شوند تا جامعه تقریبا از اپیدمی مصون شود که لازمه اش این است، واکسن داخلی خودمان بعد از عید بین اقشار جامعه توزیع شود. وی ادامه داد: توزیع واکسن با سرعت باید انجام شود تا خطر مرگ افراد مسن و کادر درمان و دیگر گروهها کاهش پیدا کند. طالب پور افزود: باید به عنوان یک پیام از مردم بخواهیم تا آخر تیرماه تمامی سختیها را به جان بخرند و به این فکر نکنند که عید سال قبل کاری نکردند و امسال پروتکلها را زیر پا بگذارند، این شرایط را برای هموطنان و نزدیکانمان به جان بخریم و در این بین به کادر درمان هم رحم کنیم.
برای حفظ جان مردم از تفریح عید بگذریم وی در پایان با اشاره به افسرگی کادر درمان، گفت: به عنوان یک واقعیت تلخ اجتماعی باید بگویم، پرسنل پزشکی و پرستاری نه تنها خسته شده اند، بلکه افسرده هم شدهاند و این به واسطهی مواجهه طولانی با یک فضای دپرس کننده است و بنابراین درخواست ما این است که تا تیرماه تمام محدودیتها و خستگیها را تحمل کنیم و عدم برگزاری تجمع و تفریحها را بپذیریم، چون پذیرش سختیهای این ۵ الی ۶ ماه میتواند جان خیلی از افراد را نجات دهد و عدم تفریح در عید به حفظ جان درصد قابل توجهی از جامعه کمک خواهد کرد.