کد خبر : 103585 تاریخ : ۱۳۹۹/۱۱/۲۵ - 00:10
واکنش به توهین به رئیس جمهور و بیانیه پایانی راهپیمایی 22 بهمن

ستاره صبح-

معاون اول رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، با اشاره به رفتارهای موهن عده‌ای موتورسوار و سردادن شعارهایی مخرب و غیراخلاقی علیه دکتر روحانی در آیین گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب گفت‌: با اقدام قاطع سوءاستفاده مخالفان کشور و نظام مرتفع می‌گردد. «اسحاق جهانگیری» خطاب به سید ابراهیم رئیسی اظهار کرد: ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، همان‌طور که شاهد بودید روز چهارشنبه در مراسم کم‌نظیر و متفاوت بزرگداشت سراسری سالگرد پیروزی انقلاب عده‌ای موتورسوار، با سردادن شعارهای مخرب و غیراخلاقی نسبت به رئیس محترم جمهوری سعی کردند با رفتارهای موهن خود، اصل بزرگداشت این مراسم ملی و ضرورت وحدت و اقتدار یکپارچگی نظام و ملت را در برابر دشمنان این ملک و ملت تحت‌الشعاع قرار دهند. وی افزود: ازآنجاکه پیشگیری ازاین‌گونه اعمال مجرمانه در سایه اجرای قانون میسر است و این‌گونه رفتارهای مجرمانه در روز روشن نسبت به منتخب ملت ریشه در تعلیق تبعیض‌آمیز اجرای مجازات در موارد مشابهی داشته است، خواهشمند است با دستور اقدام و پیگیری قاطع موضوع، زمینه اشاعه مفاسد اجتماعی و سیاسی آن و سوءاستفاده مخالفان ایران اسلامی و نظام مرتفع گردد.

واکنش معاون ارتباطات ریاست جمهوری
علیرضا معزی معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری هم اظهار کرد: این تسلسل هتاکی‌ها از تریبون‌ها و تلویزیون تا موتورسواران راهپیمایی ۲۲ بهمن، اتفاقی و خودسرانه به نظر نمی‌رسد. این تکرار هتاکی باوجود تذکرات روشن، علنی و چندباره مقام معظم رهبری، نشان از اراده‌ای عیان در جریانی مدعی! دارد که اینک «سرپیچی و سرکشی» را به‌عنوان یک «کنش» برگزیده است. معزی اضافه کرد: نفوذ را باید اینجا جست؛ در ستیز آشکار با نماد اراده ملی و با نافرمانی از دستور «ولی»، آن‌هم در روز ملی انقلابی که شعارش جمهوری اسلامی بود. این سریال هتاکی‌ها به رئیس‌جمهور، عناد با اصولی است که انقلاب ۵۷ را آفریده، عنادی که به تهی شدن نظام از جمهوریت و جوهره‌ دینی آن می‌انجامد وی بابیان اینکه این تصویر زشت و شرم‌آور، سزاوار ۲۲ بهمن نبود، تحمل این جفا به جمهوری اسلامی، به ارزش‌های مردم‌سالاری‌اش و به درون‌مایه‌های اخلاقی‌اش در هرروزی جز ۲۲ بهمن، سهل‌تر از این بود. رخداد امروز هشدار بزرگی است که انتقام از صندوق، نه‌فقط انتقام از یک فرد یا جریان، که انتقام از آینده است.

واکنش برخی اعضای سابق و فعلی دولت
حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور در حساب شخصی خود در توییتر این‌گونه واکنش نشان داد:  «هشدار: تجربه نشان داده است از راه‌اندازی جریانات خودجوش! و شعارهای سازمان‌یافته علیه دولت تا سوءاستفاده دشمنان و شکل‌گیری اغتشاش علیه نظام راهی نیست.» آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی هم گفت که ‌شعار زشت مرگ بر رئیس‌جمهور ‎روحانی نشان پدیده ‎چند دولتی است و از کنار آن نباید گذشت  و از تمام طرف‌ها خواست که این اقدام را محکوم کنند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حساب مجازی با کنایه به موضع ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر در موضوع دوچرخه سوای بانوان از این ستاد خواست که در برابر این هتاکی موضع بگیرد. 

واکنش برخی کنشگران سیاسی
غلامرضا بنی اسدی در یادداشتی در انتخاب نوشت:  «رسم شدن این خلیفه کشی با حسن روحانی تمام نخواهد شد که دامن دیگران را هم خواهد گرفت اگر به درمانش، همت نکنند آنانی که تکلیف دارند در این زمینه. عاقلان به‌خوبی می‌دانند رواج توهین و عادی و معمول شدن اهانت خیلی مهم‌تر از آن است که به چه کسی توهین می‌شود.» رسول جعفریان فعال اصلاح‌طلب و استاد دانشگاه زبان به سرزنش هتاکان گشود و نوشت: ‌«بیش از این‌که دشمن پای جان ما ایستاده باشد، خودمان برایش راه را باز می‌کنیم. داستان مرگ گفتن‌های روز 22 بهمن نشان می‌دهد لازم نیست بایدن برای ما نقشه بکشد، خودمان نقشه‌کش بسیار ماهری برای نابودن کردن سرمایه‌هایمان هستیم.»

واکنش یکی از احزاب اصلاح‌طلب
حزب اتحاد ملت هم در بیانیه خود شعار مرگ علیه رئیس‌جمهور را محکوم کرد و بیان کرد که: «عده‌ای افراطی سازمان‌یافته که رویکردهایشان به‌طورمعمول قانون‌گریزانه و درعین‌حال مصون از پیگیری است، دیروز مراسمی در بزرگداشت انقلاب را به شعارهایی توهین‌آمیز علیه رئیس‌جمهور قانونی کشور آلودند. حق اعتراض و شعار علیه مسئولان، امری رایج در کشورهای آزاد و جزئی از حقوق مدنی و شهروندی است و حزب اتحاد ملت همواره بر تمهید شرایطی برای ادای حق اعتراض عمومی مردم به روش‌های قانونی مختلف و لزوم تحمل و مدارای مسئولان تأکید کرده است. اما وقتی این حق به آن‌ها که همواره برابرترند، انحصاراً تعلق می‌گیرد و دیگر اقشار به دلیل اعتراض در ابعاد بسیار کوچک‌تر، مورد برخورد فوری و سخت قرار می‌گیرند، عدالت و حاکمیت قانون در جمهوری اسلامی است که به چالش کشیده می‌شود.»