کد خبر : 103581 تاریخ : ۱۳۹۹/۱۱/۲۱ - 00:06
سید حسـن خمینی در دیدار با مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر تهران : قانون را برای همه عادلانه اجـرا کنید

ستاره صبح-

رئیس شورای شهر و شهردار تهران به همراه جمعی از مدیران شهری و شهرداران مناطق مختلف تهران با حضور در حرم مطهر امام خمینی(س) با آرمان‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی تجدید میثاق کردند. سید حسن خمینی در مراسم تجدید میثاق مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر تهران به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در حرم امام برگزار شد، گفت: یک تعریف معروف ارسطویی درباره است که می‌گوید، «به هر صاحب حقی حقش را بدهید و هر چیزی را جای خودش بگذارید». اما این عدالت در حوزه اجرا است که قانونی مشخص است تا مطابق آن عمل کنیم. این تعریف مخالفینی هم دارد ولی می‌توان گفت که قابل عمل است. وی ادامه داد: تعریفی بعدها واردشده که بر مبنای آن، «عدالت به‌مثابه انصاف است». رد پای این تعریف در همه متون انسانی هست. یعنی از آراء بودا تا کلمات مسیح(ع) و بیانات امیرالمؤمنین(ع) وجود دارد و کسانی که دین ندارند نیز بر اساس فطرت به این قاعده باور دارند.  سید حسن خمینی تأکید کرد: اگر عدالت را عادلانه اجرا نکنید، نه‌تنها رضایت به ارمغان نمی‌آورد، بلکه به‌شدت نارضایتی به همراه می‌آورد. این‌طور نباشد که اگر کسی با ما است با او با  فضل برخورد کنیم؛ اگر قانون هست باید برای همه باشد. عدالت را باید عادلانه اجرا کرد. نمی‌شود با دیدن یک پرونده جیغ زد و با پرونده‌ای دیگر از روی تفضّل برخورد کرد! وی تأکید کرد: مبدأ بی‌اخلاقی توهم است‌‌. یعنی فکر کنم که نزدیکان من مهم هستند و هرکس به من نزدیک نیست، مهم نیست. در دوره حاضر علت اهمیت کرونا این است که بی‌عدالت، غنی و فقیر را یکسان زمین می‌زند. اگر کرونا درمان گرانی داشت و پولدارها می‌توانستند آن را تهیه کنند، هیچ جایی تعطیل نمی‌شد. سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه توهم منشأ بی‌اخلاقی و خیال منشأ اخلاق است، تصریح کرد: وجود رمان، کارتون و فیلم به شما اجازه می‌دهد قوه تخیل را قوی کنید و جای فرد دیگری بنشینید. هرچه یک جامعه خیال‌انگیزتر باشد اخلاقی‌تر زندگی می‌کند. عدالت به‌مثابه انصاف، یعنی بتوانیم جای دیگران بنشینیم.

شکاف میان ملت و حاکمیت 
را از بین ببریم
به گزارش جماران، محسن هاشمی در این مراسم گفت: امسال دهه فجر متفاوتی را تجربه می‌کنیم. مردم با انبوه مشکلات اقتصادی مواجه هستند، داغ‌های ناشی از بیماری کرونا را هم در دل دارند و تنش موجود میان مسئولان باعث شده که کمتر لبخند همدلی را در آنها ببینیم و متأسفانه جامعه مقداری همبستگی خودش را از دست داده است؛ چیزی که واقعاً در این دوران سخت به آن نیاز داریم. رئیس شورای شهر تهران یادآور شد: در طول 40 سال گذشته دهه‌های فجر مختلفی را شاهد بوده‌ایم. دهه فجر همراه با ترور و موشک‌باران داشته‌ایم و کمبودهای زیادی را سپری کرده‌ایم اما همیشه خوشبختانه روحیه امید و مقاومت در مردم زنده بوده و اعتماد بین ملت و حاکمیت یا به صورتی دولت همیشه وجود داشته ولی در دوره کنونی یک مقدار این مسائل هم ضعیف شده و همین باعث می‌شود که امید مردم کم شود و باید در این جهت تلاش کنیم و مخصوصاً در آستانه انتخابات محور قرار بگیرد. وی تأکید کرد: مهم‌ترین عنصری که در ذهن امام خمینی(س) مطرح بوده این است که مردم را پشتوانه بی‌نظیری برای اعتماد به حاکمیت در نظر می‌گرفتند و راهی را جز این نمی‌دانستند؛ چراکه بدون خواست مردم حتی می‌شود که امکان اجرای احکام الهی هم فراهم نیست و قطعاً دیگر امکان تشکیل حکومت وجود ندارد. وقتی مردم پشتوانه ما نباشند، کم‌کم حکومت ضعیف می‌شود و همه ارزش‌هایی که مدنظر انقلاب اسلامی بوده به صورتی انجام نشود.

اراده مردم
 بر هر موضوعی اولویت دارد
 هاشمی افزود: هیچ امری قابل تحمیل به مردم نیست و این اراده مردم است که بر هر موضوعی اولویت دارد. این نوع نگاه به مردم و احترام عمیق به خواسته آنها ریشه جدی در مسائل فقهی ما هم دارد و فقط تفکر امام خمینی(س) نیست بلکه باید در نظر بگیریم که از نظر فقه و اسلام، موضوع مردم برای رسیدن به حکومت از همه ابعاد مهم‌تر است. به خاطر همین بزرگ‌ترین استقبال از امام خمینی(س) انجام می‌شود و بزرگ‌ترین بدرقه تاریخ را هم ایشان داشتند. وی اظهار داشت: اگر به این سمت پیش برویم و دوباره دل مردم را به دست بیاوریم می‌توانیم به حکومت و درنتیجه ارزش‌هایی که برای جامعه در نظر گرفته‌ایم فعالیت خودمان را تنظیم کنیم. رئیس شورای شهر تهران یادآور شد: نکته بسیار مهم این است که الآن جامعه به صورتی دچار نارضایتی شده و باید مسئولین منافع شخصی، حزبی و جناحی خودشان را کنار بگذارند و به فکر حل مشکلات جامعه باشند. امیدوارم در آینده مشارکت مردم در فعالیت‌های اجتماعی و مخصوصاً انتخابات را شاهد باشیم. یعنی ما باید شکاف میان ملت و حاکمیت را از بین ببریم و دوباره اعتماد را به جامعه برگردانیم تا بتوانیم حل مشکلات مردم را سرلوحه اقدامات خودمان قرار دهیم. وی تأکید کرد: نباید از سخنان امام و رهبری، که اصولاً وحدت ساز هستند، برای ایجاد اختلاف در جامعه استفاده کنیم. چراکه ایجاد چنین اختلافاتی که منافع جناحی و گروهی را دربرمی گیرد، باعث می‌شود که مانتوانیم به اهداف و ارزش‌های انقلاب اسلامی برسیم. مثلاً اتفاقاتی که اخیراً در موضوع بودجه در مجلس شورای اسلامی افتاد و به این صورت بودجه رد شد، پیام ناامیدی به مردم می‌دهد. مردم نفهمیدند چه چیزی رد شد؛ چیزی که در کمیسیون تلفیق به نتیجه رسیده بود و یا لایحه ای که دولت داده بود. هاشمی گفت: همین احساس بد باعث می‌شود که مشکلات اقتصادی هم در جامعه زیاد شود و مردم تکلیف خودشان را ندانند. پس راهی نداریم جز اینکه به سمت حل مشکلات جامعه از طریق همدلی و افزایش مشارکت مردم در همه فعالیت‌های اجتماعی به خصوص انتخابات پیش برویم و با این موضوع دوباره مشکل اعتماد مردم به حاکمیت را حل کنیم.

 وحدت کلمه «همه باهم» بودن
 پیروز حناچی نیز در این مراسم با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران بوده، گفت: اصلی‌ترین خصیصه حضرت امام استراتژی است بودن ایشان بود. به این معنا که بسیاری از تهدیدهای عظیم کشور را به فرصت تبدیل می‌کردند؛ چیزی که امروزه تحت عنوان مدیریت استراتژیک از آن نام می‌بریم.  حناچی تأکید کرد: عاملی که علت موجدهاست، علت مبقیه هم هست. علت موجده انقلاب اسلامی ما بر اساس کلام امام، وحدت کلمه و لفظ «همه باهم» بود؛ که همواره از ایشان می‌شنیدیم. طبیعتاً اگر به این مورد بی‌توجهی کنیم مصداق آیه شریفه خواهیم بود که فرمود باهم دیگر نزاع نکنید چون ضعیف می‌شوید و ابهت شما فرومی‌ریزد.