ستاره صبح-
روز گذشته دومین نشست خبری مجازی دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سالن اصلی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد. سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد در این نشست به طراحی اولیه جشنواره سی و نهم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با حرکت کاهشی ابتلا به کرونا در کشور، به گزینه نمایش مردمی جشنواره رسیدیم و جشنواره در 70 سالن سینمای تهران و شهرستانها برای مردم اکران خواهد شد، ضمن آنکه امسال همه علاقهمندان به سینما در تمام استانها میتوانند همه آثار جشنواره را ببینند و در آرای مردمی شرکت کنند. وی درباره راهیابی تعداد پایین آثار به جشنواره و دو روز نمایش تکراری گفت: از ابتدا گفتهشده بود که فیلمها برای سیمرغ داوری میشوند و نه نمایش. طبق زمانبندی قرار شد جشنواره را در 8 روز برگزار کنیم و روز بیستم و بیستویکم را به نمایش نامزدهای بهترین فیلم اول و بهترین فیلم جشنواره اختصاص دهیم. تعداد آثار بهگونهای نبود که هر 10 روز برنامه پر شود. تماشاگران توسط «سمفا» آرای خود را در بخش بهترین فیلم تماشاگران ثبت خواهند کرد.
آیا امکان نمایش «قاتل وحشی» وجود دارد؟ دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر درباره امکان نمایش فیلم «قاتل و وحشی» برای بانوان در جشنواره امسال اظهار داشت: این در حوزه تصمیم جشنواره فیلم فجر نیست. اگر اداره نظارت و ارزشیابی مجوز نمایش فیلم را صادر کند ما در یک سانس هم که شده فیلم را برای اهالی رسانه نمایش خواهیم داد، اما تصمیمگیری در این زمینه در صلاحیت من نیست. نیمی از آثار جشنواره فیلم اول هستند طباطبایینژاد افزود: خوشبختانه امسال نیمی از آثار جشنواره فیلم اول هستند. کارگردانان فیلم اولی ما البته هنرمندان باتجربهای هستند که از آن جمله میتوان به حمیدرضا آذرنگ اشاره کرد. این اولین بار است که 7 فیلمساز اول در حال رقابت در سودای سیمرغ هستند. سال موفقی پیش روی سینمای ایران خواهد بود. حامی امسال جشنواره شهرداری تهران است وی درباره بودجه جشنواره و حامیان آن نیز گفت: حامی امسال جشنواره شهرداری تهران است و بودجه جشنواره باوجوداینکه با افزایش قیمت روبهرو بودهایم، تلاش کردهایم جشنواره را با بودجه مناسب اجرا کنیم. هزینههایی مربوط به جوایز و نمایش فیلمها وجود دارد و تلاش میکنیم جشنواره این دوره را که در سه سطح برگزار میشود، در شرایط مطلوبی اجرا کنیم و ریز هزینهها را بعد از پایان جشنواره منتشر خواهیم کرد. دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر افزود: شیوهنامههای بهداشتی اعلامشده که ضریب 30 درصد اشغال، فاصلهگذاری تماشاگران و سانسها، تهویه هوا بین سانسها و ... موارد مختلف رعایت خواهد شد. در برج میلاد هم صندلیهای یکدرمیان خارجشده و امکان خیلی خوبی برای رعایت فاصله بهصورت فیزیکال اتفاق افتاده است.
دفاع طباطبایینژاد از عملکرد هیئتداوران طباطبایینژاد درباره گلایههای فیلمسازانی که آثارشان را به جشنواره ارائه دادند، اما فیلمشان در جشنواره نمایش داده نشد، گفت: نمایش 57 فیلم در جشنواره اصولاً امکان ندارد و این موضوع وارد نیست، اما اینکه منتقدان فیلمها را ببینند مسیری است که انجام میشود و مشکلی در این زمینه نیست. ما از ابتدا اعلام کردیم که فیلمها امسال داوری میشوند و اگر امکان نمایش داشتیم نامزدها را اکران کنیم. بهعبارتیدیگر قرار ما از ابتدا این بود که امکان دارد هیچ فیلمی نمایش نداشته باشد. فیلمهای نامزد شده از سوی داوران 16 فیلم بود و نمیشد این تعداد را افزایش داد.
تهیهکنندگان ریسک اکران آنلاین را نپذیرفتند وی درباره امکان اکران مجازی فیلمهای جشنواره گفت: با تهیهکنندگان سینما صبحت شد، اما آنها اکران مجازی آثار را نپذیرفتند و این انتظار را نمیشد داشت که صاحبان آثار سرمایه خود را در معرض سرقت قرار دهند چراکه در کشور ما بستر لازم برای اکران آنلاین آنطور که باید فراهم نیست و نه ما و نه هیچ تهیهکنندهای حاضر به پذیرفتن این ریسک نبود. شاید در حوزه مستند و کوتاه امکان اجرای جشنواره آنلاین فراهم باشد، اما در فضای جشنواره فیلم فجر، این یک کار پرخطر بود.
نقش خانه سینما در داوری بخش آرای مردمی این مدیر فرهنگی ادامه داد: خانه سینما در داوری بخش آرای مردمی مشارکت خواهد داشت، اما این کار توسط خانه سینما به سیاق سابق صورت نمیگیرد و سامانه «سمفا» بهصورت الکترونیکی این کار را انجام خواهد داد و آرای مردمی قابلردیابی است و نیازی به مدل سالهای قبل نداریم، ضمن آنکه راستی آزمایی در این زمینه کار سادهای است؛ اما خانه سینما میتواند بر این روند نظارت کند.سی و نهمین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۹۹ همزمان با چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دبیری سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد برگزار خواهد شد.