کد خبر : 103501 تاریخ : ۱۳۹۹/۱۱/۱۲ - 00:09
واکنش اصولگرایان به نامه احمدی‌نژاد به بایدن رفیق دیروز، خائن امروز! اشاره: محمود احمدی‌نژاد ششمین رئیس‌جمهور ایران، ازجمله سیاستمدارانی بود که سیاست یکسانی نداشت؛ او که ورودش به عرصه سیاسی کشور را با استانداری اردبیل در دولت سازندگی (قبل از آن فرمانداری) آغاز کرده بود، بعدها از منتقدان سرسخت هاشمی رفسنجانی شد، در انتقاد از هاشمی و خاتمی گفت «دولت‌های قبل هیچ کار اساسی نکرده‌اند». احمدی‌نژاد در سیاست خارجی هم همین‌گونه بود. وی در زمان ریاست‌جمهوری‌اش چند بار تمایل خود را به گفت‌وگو با آمریکایی‌ها و گشودن باب مذاکره نشان داده بود. او در اردیبهشت 1385 یک نامه 18 صفحه‌ای به جورج بوش نوشت و خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا شد؛ نامه‌ای که احمد جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران آن را «فوق‌العاده» توصیف کرد و گفت: «از این مرد مبتکر و شجاع و متدین باید تقدیر شود.» (عصرایران)؛ اما بعدها مخالف مذاکره شد. علی‌اکبر صالحی رئیس فعلی سازمان انرژی اتمی که در دولت دهم وزیر امور خارجه بود، در کتاب خاطراتش بانام «گذری در تاریخ» نوشته احمدی‌نژاد درباره مذاکره به او گفته بود: «این کار خطرناک است و شما ممکن است زمین بخورید». صالحی عنوان کرده است: «آقای دکتر احمدی‌نژاد هم خیلی راغب به مذاکره نبود». (عصرایران). علی مطهری، نایب‌رئیس پیشین مجلس چندی پیش در گفت‌وگویی (اعتمادآنلاین) خاطرنشان کرد: «دولت احمدی‌نژاد مایل به مذاکره با آمریکا بود ولی آن‌طور که من شنیده‌ام، رهبری مایل نبودند مذاکرات توسط دولت احمدی‌نژاد انجام شود.» احمدی‌نژاد چند روز پیش در مصاحبه با شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز از ارسال نامه به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در هفته گذشته خبر داد و گفت: «من در آن نامه شرایط جهان را شرح دادم و از ایشان خواستم که قاطع بایستند و سیاست‌ها را به خاطر صلح و عدالت تغییر دهند.» اما انتشار این نامه از سوی او که روزی قبله آمال اصولگرایان بود و در دو انتخابات ریاست‌جمهوری 1384 و انتخابات جنجال‌برانگیز 1388 تمام‌قد از او دفاع کردند و بعد او و اطرافیانش را «جریان انحرافی» نامیدند، حالا زیر تیغ انتقاد آن‌ها قرارگرفته است. مرتضی آقاتهرانی، رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری و نماینده مجلس یازدهم (که روزی از طرفداران پروپاقرص احمدی‌نژاد بود و به نقل از برخی رسانه‌ها مانند تابناک و فارس، در جلسات هیئت دولت آن زمان درس اخلاق می‌داد)، در گفت‌وگو با تسنیم بدون آن‌که نامی از احمدی‌نژاد ببرد، گفت: «درگذشته مواردی داشته‌ایم که برخی مسئولین شعار عدالت می‌دادند و چه‌بسا هنوز هم می‌دهند؛ لکن از مسیر ولایت فاصله گرفته‌اند. ... اما چنین رویه‌ای به‌هیچ‌وجه مورد تأیید جبهه پایداری نیست. جبهه پایداری با جریان انحرافی و التقاطی هیچ نسبتی ندارد.» همچنین کانال تلگرامی فارس پلاس با انتشار متنی، احمدی‌نژاد را به خاطر نامه به بایدن «خائن» توصیف کرد. گفتنی است به گزارش فرارو، احمدی‌نژاد در یک سخنرانی در شش بهمن گفته: «حتی آن ضدانقلاب هم از این کشور سهم دارد.»

ستاره صبح-

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران یک نامه به جو بایدن فرستاده و در آن شرایط امروز جهان را برای رئیس‌جمهوری تازه آمریکا شرح داده است. به گزارش شهرآرانیوز به نقل از همشهری، ایمی کلاگ که در دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد بار‌ها به ایران سفر و در نشست‌های خبری او هم شرکت کرده بود، این بار از آمریکا پای صحبت‌های رئیس‌جمهوری پیشین ایران نشسته و با احمدی‌نژاد گفتگو کرده است؛ چهره‌ای که تحلیلگران فاکس‌نیوز معتقدند در نظرسنجی‌های اخیر بخت اول و گزینه برتر مردم ایران برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است. هرچند بعید است این عضو پرحاشیه و جنجالی مجمع تشخیص مصلحت نظام فرصت حضور در انتخابات را بیابد و به‌احتمال‌زیاد شورای نگهبان شایستگی او را برای ورود دوباره به عرصه قدرت تأیید نمی‌کند. بااین‌حال، احمدی‌نژاد دست از تلاش برنمی‌دارد و نوشتن نامه به رئیس‌جمهوری تازه آمریکا بخشی از این برنامه است. او درباره انتخابات سال آینده گفت: «من پیشگو نیستم و نمی‌توانم درباره آینده حرف بزنم؛ کاری که برخی انجام می‌دهند. بااین‌حال، هر وقت پای اراده مردم به میان آمده، پیامد آن صلح، برادری، عدالت، آزادی و دوستی بوده است.»
صلح و عدالت
به نوشته فاکس نیوز، رئیس‌جمهوری پیشین ایران با اشاره به اینکه شخص رئیس‌جمهوری آمریکا چندان را در تعیین راهبرد‌های سیاسی ایالات‌متحده دست بالا را ندارد و این عرصه را دست‌های پشت پرده هدایت می‌کنند، درباره نامه خود به بایدن افزود: «من نامه را این هفته برای آقای بایدن فرستادم و در آن اوضاع امروز جهان را برایش شرح دادم. از او خواستم محکم بایستد و سیاست‌ها را به‌سوی صلح و عدالت تغییر دهد. برای ایشان دعا هم کردم.» احمدی‌نژاد در توییتر بسیار فعال است و این روز‌ها بیشتر روی نامه نوشتن و روابط خانوادگی تمرکز می‌کند. او درباره اینکه دوست دارد دوران ریاست‌جمهوری‌اش چگونه یاد آورده شود گفت: «مثل هر انسان دیگر، من هم دوست دارم مردم مرا با خاطره‌های خوب به یاد بیاورند. بسان کسی که تمام تلاش خود را به کار گرفت تا دوستی، صلح و عدالت را برقرار کند.» هرچند شاید گروهی از مردم ایران نظری جز این داشته باشند. بااینکه احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری چندان به داشتن روابط خود با ایالات‌متحده میل نداشت، اما به نظر می‌رسد او به خاطر از دست دادن این فرصت پشیمان شده باشد: «معتقدم نه‌تنها مردم ایران و آمریکا از این دشمنی آسیب می‌بینند، بلکه دیگر ملت‌ها هم آسیب‌دیده‌اند. چون نمی‌توانند از توان و ظرفیت دو ملت ایران و آمریکا بهره لازم را ببرند.»

بوی خیانت؟
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره انتخابات 1400، بابیان اینکه ازنظر ما به‌عنوان جبهه پایداری، اعتقاد به عدالت‌محوری در برنامه‌ها و فسادستیزی باید یک رکن مهم و تغییرناپذیر داشته باشد و آن‌هم «ولایت‌مداری» است، تصریح کرد: «درگذشته مواردی داشته‌ایم که برخی مسئولین شعار عدالت می‌دادند و چه‌بسا هنوز هم می‌دهند؛ لکن از مسیر ولایت فاصله گرفته‌اند و اصرار هم دارند که این فاصله اولاً حفظ و ثانیاً بیشتر کنند. طبیعتاً چنین رویه‌ای به‌هیچ‌وجه مورد تأیید جبهه پایداری نیست. جبهه پایداری با جریان انحرافی و التقاطی هیچ نسبتی ندارد.» همچنین دیده‌بان ایران گزارش داد: کانال تلگرامی فارس پلاس با انتشار متنی احمدی‌نژاد را به خاطر نامه به بایدن خائن خواند. این رسانه نوشت: «احمدی‌نژاد به بایدن نامه نوشته و ازش خواسته قاطع بایستد و برای صلح کار کند! عالی‌جناب، نوشتن نامه برای قاتلان حاج قاسم سلیمانی که برای صلح و امنیت تا پای جان جنگید فقط در دایره خیانت می‌گنجد و بس!»