لوگو
1404 دوشنبه 17 آذر
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/08/22 - شماره 2630
نسخه چاپی

اجاره‌نشینی ۵۱ درصد خانواده‌های تهرانی

علیرضا زاکانی، شهردار تهران بابیان اینکه کشور سالانه حدود ۱۳۷ تا ۱۸۰ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی پرداخت می‌کند، گفت: ۴۷ درصد مردم اصلاً از بنزین استفاده نمی‌کنند، اما یارانه آن به‌طور مساوی میان همه تقسیم می‌شود. باید نظام انرژی را مردمی کرد تا هرکس به‌تناسب مصرف خود سود یا زیان ببیند. جز از طریق مردم نمی‌توان این نا ترازی‌ها را اصلاح کرد.

بیشترین هزینه خانوار در بخش مسکن
زاکانی با اشاره به اینکه ۵۱ درصد خانواده‌های تهرانی اجاره‌نشین‌ هستند، گفت: بیشترین هزینه خانوار در تهران مربوط به مسکن است و این وضعیت آرامش روانی جامعه را تهدید می‌کند. درحالی‌که بیش از ۸۳۹ هزار نفر متقاضی مسکن در کشور ثبت‌نام کرده‌اند، طی شش سال فقط ۷۲ هزار واحد مسکونی تحویل‌شده است. این نشان می‌دهد که مسیر فعلی ساخت‌وساز ناکارآمد است و باید به سمت مدل‌های مشارکتی با مردم و شهرداری‌ها حرکت کرد.

بازسازی مدارس
زاکانی در ادامه به نمونه‌هایی از همکاری میان شهرداری، دولت و مردم اشاره کرد و گفت: در طرح بازسازی مدارس تهران، پیشنهاد داده‌ایم با ساخت ۵۰۰ مجتمع بزرگ آموزشی و فرهنگی، فضاهای فرسوده از بین بروند. نگهداری این اماکن بر عهده شهرداری خواهد بود و ما در قالب مدل‌های اقتصادی پایدار، هزینه‌ها را از محل ارزش‌افزوده دارایی‌ها تأمین می‌کنیم. وی اضافه کرد: در حوزه انرژی نیز اگر مردم در مصرف بهینه و گذار از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی‌های پاک مشارکت کنند، نه‌تنها مصرف کاهش می‌یابد بلکه سود حاصل به خود مردم برمی‌گردد. این رویکرد می‌تواند عدالت و کارآمدی را در کنار هم محقق کند.

 ۱۷۰ هزار هکتار بافت ناپایدار 
زاکانی بابیان اینکه در کشور ۱۷۰ هزار هکتار بافت ناپایدار وجود دارد و تنها در تهران ۴۱۰ هزار پلاک در معرض خطر است، گفت: دولت‌ها موظف‌اند باسیاست‌های تشویقی زمینه نوسازی این به افت‌ها را فراهم کنند. اگر دولت مجوز افزایش تراکم یا یک طبقه اضافه را بدهد و بخشی از آن را به مسکن اجتماعی اختصاص دهد، این بحران قابل‌حل است.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • زندگی ۲۰۰ هزار نفر در «پهنه خطر»
  • افزایش قیمت ارز و طلا
  • پشت‌صحنه کم‌آبی
  • تحول در پارادایم مدیریت آب
  • اجاره‌نشینی ۵۱ درصد خانواده‌های تهرانی
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.