ستاره صبح-
کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۲۹۴ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۰ هزار و ۳۱۰ نفر رسید. به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز یکشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران گفت: در ۲۴ ساعت تا ظهر روز ۱۶ آذر ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱ هزار و ۵۶۱ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۳۳۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۴۰ هزار و ۵۴۷ نفر رسید.سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۷۳۰ هزار و ۷۹۸ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۸۰۹ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.لاری افزود: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون حدود ۶۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یکمیلیون و ۵۰۰هزار نفر نیز براثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران ازنظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
واکسن ایرانی کرونا مشابه
چین و روسیه
دکتر مینو محرز - محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به جزییات روند تولید واکسن کرونای ایرانی که بهتازگی مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق را برای ورود به فاز مطالعات انسانی دریافت کرده است، گفت: اگر نتایج مطالعات انسانی این واکسن هم مانند فاز حیوانی آن خوب و موفقیتآمیز باشد، امیدواریم تا اواخر تیرماه به تولید برسد.دکتر مینو محرز در گفتوگو با ایسنا، درباره جزییات روند تولید اولین واکسن کرونای ایرانی که اخیراً مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت را برای آغاز مطالعات انسانی دریافت کرده است، گفت: واکسن کرونایی که تولیدشده، درواقع ویروس ضعیف شده است که مانند واکسنهایی است که در کشورهایی مانند چین و روسیه ساختهشده است.
نتایج مثبت آزمایش واکسن ایرانی
بر روی حیوان
وی بابیان اینکه مطالعات حیوانی این واکسن کرونا، نتیجهبخش بوده است، افزود: این واکسن بر روی سه حیوان موش، خرگوش و میمون آزمایششده است و در هر سه مورد موفقیتآمیز بوده است. بعد از پایان مطالعات حیوانی و نتایج موفق آن، مستندات به سازمان غذا و دارو ارائه شد که مورد تائید این سازمان قرار گرفت و کمیته اخلاق هم مجوز آغاز مطالعات انسانی آن را ارائه داده است و باید کلینی کال ترایال انسانی این واکسن را که سه مرحله دارد، آغاز کنیم.محرز درباره تعداد داوطلبان برای آزمایش انسانی واکسن کرونا، ادامه داد: این موارد بهتدریج اعلام میشود. افراد داوطلب باید واکسن را در دو دوز تزریق کنند و مطالعه انسانی آن باید در سه مرحله انجام شود تا اگر در این آزمایشها هم، واکسن هم مصون بود و هم مؤثر بود، بتواند به تولید برسد.وی گفت: ایمنی این واکسن در بخش حیوانی خوب بوده است و بالای ۷۰ درصد ایمنی داشته است.
شرایط داوطلبان در فاز مطالعه انسانی
محرز درباره شرایط داوطلبان تزریق واکسن در فاز مطالعاتی، گفت: داوطلبان باید بین ۱۸ تا ۵۰ سال بوده، سالم باشند، بیماری خاصی نداشته باشند، قبلاً به کرونا مبتلا نشده باشند و تست کووید-۱۹ آنها هم منفی باشد.
واکسن کرونای ایرانی تا تیرمی آید
وی درباره زمان احتمالی تولید انبوه و دسترسی به این واکسن، گفت: اگر خیلی خوشبینانه فکر کنیم، در سال جدید و اواخر بهار میتوانیم این واکسن را داشته باشیم. واکسنهای کرونایی هم که در دنیا آمادهشده تا بخواهد به دست ما برسد، زودتر از تیرماه نخواهد بود. ان شالله واکسن خودمان هم تا همان زمان یعنی تا تیرماه نتیجه خواهد داد. اگر واکسن ایمن و مؤثر باشد، باید مجدداً از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت کند و بعدازآن میتواند وارد فاز تولید شود.وی تأکید کرد: واکسنهایی که در دنیا موجود است تا بخواهد تولید انبوه شود و به دست ما برسد نیز همینقدر طول میکشد. امیدواریم ما هم بتوانیم مطالعات را انجام داده، نتیجه بگیریم و واکسن در حدود خرداد یا تیرماه آماده شود.
انتقال واکسن کرونا از کشورهای مبدأ
وزیر راه و شهرسازی گفت: صنعت هوایی آماده است تا واکسنهای کرونای تأمینشده را از نقاط مبدأ وارد کشور کرده و در همه نقاط کشور توزیع کند.محمد اسلامی روز یکشنبه در مراسم روز جهانی هواپیمایی که در محل سازمان هواپیمایی کشور برگزار شد، افزود: دهها پرواز فری فلایت
(Ferry flight) برای انتقال دارو و تجهیزات پزشکی از زمان شروع پاندمی کرونا انجامشده است و علاوه بر آن اکنون آماده انتقال واکسنهای تأمینشده به داخل کشور هستیم.وی بابیان اینکه اتهام مطرحشده را از صنعت هوایی رد کردیم، گفت: همین حالا بااتصال به سامانه ماسک از بلیتفروشی به مبتلایان به کرونا و در ادامه به مسافران جاده کشتی و قطار جلوگیری بهعملآمده کهبرگ زرینی در حمایت صنعت هوایی از سلامت مردم است.وی گفت: در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا همواره از سوی دشمنان اعلام میشد که صنعت هوانوردی و حملونقل هوایی عامل انتقال و ورود ویروس کرونا بوده و این اتهام زنیها را بهصورت مرتب و پرتکرار در روزهای ابتدایی انتشار این ویروس شاهد بودیم. برای رفع این اتهام در حوزه حملونقل هوایی تلاش گستردهای توسط شرکتهای هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران انجام شد و من از زحمات بخش حملونقل هوایی در این خصوص تشکر میکنم.