ستاره صبح-
واکنشها به توهین به رئیسجمهور
علی مطهری نماینده تهران در مجلس دهم در حساب توییتری خود در واکنش به توهین به رئیسجمهور نوشت: «من مذاکره با آمریکا را در شرایط فعلی به صلاح کشور نمیدانم اما معتقدم اظهارنظر هر ایرانی خصوصاً رئیسجمهور در این مورد باید آزاد باشد و نباید موجب توهین و تهدید شود. اینکه مقام رهبری مخالف مذاکره هستند مانع اظهارنظر دیگران نیست.»
*حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهوری در حساب توییتری خود دراینارتباط نوشت: «فحاشی انسان را نه دانشمندتر میکند و نه نورانیتر». حسامالدین آشنا مبنی بر اینکه استیضاح روحانی از دستور خارج نشده و به قوت خودش باقی است، نوشت: «استیضاح حق اکثریت قاطع مجلس است، اما ایجاد تزلزل در حاکمیت، تضعیف دولت در زمان جنگ اقتصادی، نخ دادن به هر دو نامزد انتخاباتی آمریکا برای کوتاه نیامدن در برابر دولت فعلی ایران و تعویق هرگونه رفع یا کاهش تحریمها تا استقرار دولت بعدی در ایران از وظایف نمایندهای با 204 هزار رأی نیست.» به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی اظهاراتی در حساب کاربری خود نوشت: «استیضاح روحانی از دستور خارج نشده، استیضاح به قوت خودش باقی است، پرونده استیضاح دست بنده است ۴۴ نفر امضا کردهاند که ۱۱ نفر امضایشان را پس گرفتند. از دیگر نمایندگان خواهش میکنیم استیضاح را امضا کنند که اوضاع نابسامان فعلی با استیضاح آقای رئیسجمهور سامان پیدا کند.»
* محمد مهاجری روزنامهنگار اصولگرا در توییترش نوشت: «وقتی امام مجتبی (ع) صلح با معاویه را امضا کرد، عدهای ایشان را با لفظ «خوارکننده مسلمانان» خطاب کردند. اگر دلواپسهای امروز، آن روز بودند، جز این با امام رفتار میکردند؟ همچنین اگر دلواپسهای امروز خراسان، در زمان امام رضا (ع) بودند، با آن حضرت به خاطر ولایتعهدی مأمون چه میکردند؟»
برخورد با بیاخلاقیهای نمایندگان مجلس
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا دراینباره به ایرنا پلاس گفت: برخی از نمایندگان مجلس یازدهم گمان میکنند که به کار بردن ادبیات تند و الفاظ رادیکال باعث مطرحشدن آنها در افکار عمومی، رسانهها و حوزه انتخابیه خود میشود. بهطور مثال در انتخابات دوره آینده مجلس، مردم بگویند چه نماینده فهیمی است! درحالیکه این ادبیات تند، سطح تنش میان قوای کشور را بالا میبرد و نهتنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه به مشکلات کشور هم میافزاید. وی معتقد است، هم جناحی و همحزبیهای این نمایندگان باید مخاطب قرار بگیرند. باید با این افراد برخورد و حتی تذکرات علنی داده شود. درواقع در مجلس و رسانهها از این افراد برائت جویند و هیئترئیسه مجلس نیز باید فضا را کنترل کند و با این افراد تذکر بدهد. ایمانی افزود: شاید گفته شود که این مسئله بر اساس آییننامه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در حوزه وظایف هیئترئیسه نیست، اما در حوزه وظایف این هیئت و فراکسیونهاست که شأن مجلس را حفظ کنند.
مجلس تریبون انتخابات 1400
حسین کنعانیمقدم، دیگر فعال سیاسی اصولگرا نیز به ایرنا پلاس گفت: مجلس با توجه به لقبی که رهبری به آن داده، تلاش میکند انقلابی باشد اما نباید فراموش کنند که مجلس انقلابی، باید ولایی هم باشد و از دستورات رهبری پیروی کند. رهبر معظم انقلاب تأکید کرده بودند که در سال آخر دولت باید قوا همافزایی و تعامل داشته باشند تا مشکلات کشور حل شود. او با تأکید بر اینکه برخی از نمایندگان، مشکلات و درگیریهای سیاسی خود در انتخابات را وارد مجلس کردهاند. تصریح کرد: نباید اجازه داد تریبون مجلس، تریبون عقدهگشایی عدهای شود؛ درواقع تریبونی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نشود.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: برخی از نمایندگان در تلاشاند نشان دهند همه مسائل و مشکلات از طرف دولت است درحالیکه یک نماینده مجلس آشکارا از مشکلات کشور خبر دارد و میداند کشور با انواع مسائل و مشکلات خارجی درگیر است.
کنعانیمقدم افزود: به کار بردن ادبیات سخیف از سوی نمایندگان، مردم را ناامید و خسته از مسئولانی میکند که در این شرایط سخت، بهجای تلاش برای حل مشکلات مردم، به دنبال دعوای جناحی هستند. همچنین دولت را خسته میکند که هرچقدر و در هر زمینهای تلاش کند، قرار است به او انتقاد شود.
رویکرد هیئت نظارت
بر رفتار نمایندگان
محمدجواد جمالی نو بندگانی، سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس دهم دراینباره به ایرنا پلاس میگوید: بر اساس تفسیر حقوقدانان، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس، تا اشخاص حقیقی و یا حقوقی شکایت نکنند، نمیتواند به این مسائل ورود کند. «ما نیز وقتی وزرا و وکلا شکایت میکردند به مسائل ورود میکردیم؛ بعد قوه قضاییه از ما نظرخواهی میکرد. بنابراین باید دید که آیا شکایتی به هیئت رسیده است یا نه؟ البته تا جایی که اطلاع دارم بهجز شکایت آقای میرسلیم پرونده دیگری وجود ندارد. البته ظاهراً مجلس یازدهم درصددترمیم آییننامه این هیئت است. پیشنهاد میکنم طوری اصلاحات انجام شود که خود هیئت نظارت بتواند به مواردی که خلاف شأن نمایندگی، اخلاقی و مجلس است، ورود کند.
بیاعتنایی به قانون اساسی
زهرا سعادتی کارشناس علوم سیاسی و روابط بینالملل در یادداشتی برای ایرنا نوشت: «یکی از نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی در توییتی عجیب خواستار "هزار بار اعدام" رئیسجمهوری شده است، امری که سبب برانگیختن واکنشهای شد. بررسی این اظهارات ذوالنور، اشاره به چند نکته را ضروری میکند: اول آنکه این اظهارنظر ذوالنور نشاندهنده بیاعتنایی او به قانون اساسی است. اصل ۱۴۰ قانون اساسی تصریح میکند رسیدگی به اتهامات رئیسجمهوری بااطلاع مجلس و در دادگاه انجام میشود. ذوالنور نباید فراموش کند که سوگند خورده است از قانون اساسی دفاع کند. آشکار است که پیشنهاد شیوهای خلاف نص قانون اساسی، نقض سوگند ذوالنوری است. ۲- این ادعا که مقام معظم رهبری میتوانند برخلاف نص قانون اساسی، حکم اعدام صادر کنند، ارائه تصویری خلاف واقع از جایگاه ایشان و ایجادکننده این تصور غلط است که مقام رهبری، چنین رفتارها و تمایلاتی داشتهاند. مسلم است که ایجاد چنین تصویری، برای آنانی که برای تضعیف جایگاه رهبری تلاش میکنند، فرصت مناسبی ایجاد میکند و مصداق جفا به رهبری است. ۳- آمریکا و برخی بدخواهان ایران، فشارهای مختلفی علیه ایران طراحی و اجرا کردهاند. پرخاشهای اینچنینی رئیس کمیسیون امنیت ملی علیه دومین مقام نظام، سبب میشود دشمنان به این جمعبندی برسند که فشارهای آنان آنچنان مؤثر بوده است که مقامهای جمهوری اسلامی با شدیدترین عبارات مقابل هم قرارگرفتهاند و به اختلافاتی ویرانگر دچار شدهاند. ۴- ممکن است بگوییم بسیاری از گفتهها و رفتارهای روحانی قابل دفاع نیست اما اگر خواست مردم ملاک باشد، تغییرات عمدهای باید رخ دهد. بهعلاوه به نظر میرسد چنانچه مجازات مسئولان، در دستور کار قرار گیرد، نوبت بسیاری از آنها از روحانی جلوتر است.