ستاره صبح-
حسن روحانی روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره میزان و سازوکار اخذ جریمه از متخلفان بهداشتی، گفت: اگر فرد مبتلابه کرونا از قرنطینه خارج و تخلف کند، ۲۰۰ هزار تومان و کسی که در سطح جامعه ماسک نزند ۵۰ هزار تومان جریمه میشود.
رئیسجمهور گفت: به وزیر بهداشت اعلام کردیم که آمادهایم ده هزار تست علاوه بر تستهای روزانه انجام شود بودجه آن را تأمین میکنیم. تستهایی که آسان و کوتاه زمان به ما جواب میدهد را میخریم. ظرف یک ربع و بیست دقیقه این تست انجام شود که صد میلیون دلار برای این کیتهای موردنیاز و خریدهای خارجی مقرر کردیم.
سازوکار اخذ جریمه از متخلفان بهداشتی
روحانی بابیان اینکه اگر فرد تخلف کند برای هر نوبت تخلف، ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشود، افزود: جریمه تخلف باید به حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند، واریز شود و اگر آن را واریز نکند از روشهای دیگر گرفته میشود. افراد وقتی در جامعه حضور پیدا میکنند و از منزل خارج میشوند باید از ماسک استفاده کنند، اگر کسی از ماسک استفاده نکرد ۵۰ هزار تومان جریمه میشود. نیروی انتظامی و بسیج و ناظرین و بازرسان وظیفهدارند مشخصات افراد را ثبت و به خود فرد اعلام کنند و او باید ظرف دو هفته در حسابی که وزارت بهداشت اعلام میکند، مبلغ جریمه را واریز کند و اگر واریز نکند از راههای مختلف از حساب او کسر خواهد شد و نیروی انتظامی از ابزار و وسایلی که در اختیار دارد استفاده میکند.وی افزود: ممکن است فردی ماسک ندارد و کسی هم با او مواجه نشود و با او صحبت نکند درعینحال به او ابلاغ خواهد شد که چه روزی و در چه خیابانی بدون ماسک بوده است و موظف است ۵۰ هزار تومان جریمه را پرداخت کند. مصوبات امروز فقط برای تهران بزرگ است که ممکن است بعداً به استانهایی دیگر که موردنیاز است تعمیم پیدا کند.روحانی خاطرنشان کرد: بنابر گزارشی که نظار خواهند داد برای صنوف و فردی که در اصناف مراعات نمیکند در مرحله اول تذکر داده میشود، در مرحله دوم فرد ۳۰۰ هزار تومان جریمه میشود، در مرحله سوم، یکمیلیون تومان و در مرحله چهارم، محل کسبوکار وی پلمپ میشود.
رعایت پروتکلها در سیستم حملونقل عمومی
رئیسجمهوری در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی در شبکه حملونقل عمومی گفت: بسیج، نیروی انتظامی و بازرسان وزارت بهداشت به افراد تذکر میدهند. در مسئله مترو برای ورود به محوطه، باید مراعات شود اما نسبت به تاکسی و اتوبوس شرایط متفاوت است. اگر راننده تاکسی رعایت نکند و ماسک نزند، ۱۰۰ هزار تومان جریمه میشود و اگر مسافر بدون ماسک را سوار کند، بابت هر نفر ۲۰ هزار تومان جریمه میشود. همه ازجمله پلیس راهنمایی و رانندگی موظف هستند. اگر رانندهای که مراعات نمیکند شمارهاش را نوشته و کد جریمه را بنویسند.
جرایم ادارات
رئیس دولت تدبیر و امید درباره جرایم تخلف در ادارات هم بیان کرد: نسبت به ادارات علاوه بر مقررات قبلی، افراد باید خود رعایت کرده و نسبت به افرادی که ماسک ندارند، خدمت ندهند. برای ورود به ادارات نیز مقرراتی مشخص شد؛ هم برای حراست و هم برای نگهبانی. آنها باید مانع ورود افراد بدون ماسک به ادارات شوند.
روحانی افزود: اگر نگهبانی و حراست این وظیفه را رعایت نکند، همه مقرراتی که برای فرد متخلف گذاشتهشده بود، برای حراست و نگهبانی هم جاری است. روسای بخشها و بدرات هم اگر نظارت نکنند، خودشان شامل جریمه میشوند.
افزایش آمار ابتلای خانوادگی به کرونا
روحانی با اشاره به افرادی که در روزهای گذشته برای ابتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه کردند، گفت: در موج اخیر و در برخی از موارد، همه اعضای خانواده یعنی پدر، مادر، فرزند، پدربزرگ و مادربزرگ همه با هم به بیمارستان مراجعه کردند که این نشان از کاهش حساسیتها در منازل و خانوادهها است.
وی با تأکید بر اینکه موج جدید کرونا در ایران، اروپا و بخشهای دیگر جهان شدیدتر شده است، تصریح کرد: آمار ثبتشده اخیر افراد مبتلابه کرونا در کشورهای اروپایی چند برابر بیشتر از آمارهای آخر اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ است که نشان از موج شدیدتر این بیماری دارد.
بیشتر افراد فوتشده براثر کرونا، بالای ۷۰ سال دارند
روحانی با اشاره به گزارشی که در ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره این ویروس عنوان شد، گفت: طبق آمارها تعداد فوتیها نسبت به تعداد افراد مبتلابه کرونا خیلی فاصله دارد یعنی تعداد مرگومیر نسبت به افراد مبتلا کاهشیافته است. در گزارش امروز مشخص شد بیشتر افرادی که به کرونا مبتلا شده و فوت میکنند، بالای ۷۰ سال سن دارند و ما از همه افرادی که در سنین بالا و بالای ۷۰ سال هستند، میخواهیم مراقبت بیشتری انجام دهند. بزرگترین عامل برای مقابله با بیماری کرونا، در خط اول و مهمترین مسئله مراعات مردم است.
کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۹۵ بیمار دیگر مبتلابه کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۲۸ هزار و ۲۹۳ نفر رسید و ۳۰ استان در وضعیت قرمز یا هشدار هستند.سیما سادات لاری روز شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۱۹ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۸۷۵ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۲۷۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۹۶ هزار و ۲۵۳ نفر رسید.وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۰۳ هزار و ۹۵۰ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۴۳۹ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۲۸۴ هزار و ۴۱۳ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
26 استان در وضعیت قرمز
لاری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
۱۸۷ شهر در وضعیت قرمز
لاری گفت: طبق آخرین اطلاعات وزارت بهداشت شاهد افزایش تعداد شهرستانهای دارای وضعیت قرمز در استانهای تهران، خراسان جنوبی، شمالی و رضوی، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، همدان و یزد هستیم. درمجموع تعداد شهرستانهای با وضعیت قرمز کرونا در کشور از ۱۵۸ شهرستان در هفته گذشته به ۱۸۷ شهرستان در هفته جاری افزایشیافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: میزان استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز در کشور به ۴۲ درصد و کمترین میزان ظرف ۲.۵ ماه گذشته کاهشیافته است.
معرفی واحدهای متخلف
به مراجع قضایی
لاری ادامه داد: در هفته گذشته ۲۵۰ هزار بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی و اماکن کارگاهی انجامشده و ۹ هزار واحد متخلف به مراجع قضایی معرفیشدهاند و ۶۵۰ واحد متخلف پلمپ شدند.