ستاره صبح-
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری روز گذشته بابیان اینکه ویروس کرونا در یکلحظه میزبان خود را شکار میکند، وضعیت فعلی شیوع کرونا در کشور را بحرانی توصیف کرد و خواستار رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از گذشته از سوی مردم شد.
ویروس کرونا واردمرحله خطرناکی شده
دکتر پیام طبرسی با اشاره به شکلگیری موج سوم کرونا در کشور، گفت: ویروس کرونا وارد مرحله جدیدی شده، به شکلی که در دو هفته اخیر با بیمارانی مواجه شدهایم که با علائمی مشابه ولی شدیدتر از دورههای قبل به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند. وی به افزایش بار مبتلایان به کرونا طی روزهای گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: بالاترین میزان بستریشدگان کرونایی از اولین روز شیوع تا به امروز در بخشهای ICU، مربوط بهروزهای اخیر است.
ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه در اشغال بیماران کرونایی
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی را باهدف قطع زنجیره ویروس کووید ۱۹ خواستار شد و هشدار داد: تقریباً ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه کشور در اشغال بیماران کرونایی قرار دارد و در آینده نیز هر تعداد تخت بستری به ناوگان درمان اضافه شود، به درمان این بیماران تعلق خواهد گرفت. طبرسی با اشاره به اینکه خیلی از بیمارانی که نیاز به بستری شدن در بخشهای ICU دارند، همچنان در بخشهای عادی تحت درمان هستند، علت این موضوع را افزایش چشمگیر بیماران کرونایی نیازمند به مراقبتهای ویژه و به دنبال آن کمبود تخت عنوان کرد. باوجوداینکه بیشتر بیمارستانهای تهران به مدار ارائه خدمات کرونایی پیوستند، اما همچنان با کمبود تختهای بستری روبرو هستیم که این موضوع بیانگر این مهم است که کشور با وضعیت بسیار نگرانکننده و بحرانی روبرو شده است.
تأثیر مستقیم سفرهابرافزایش آمار کرونا
وی با اشاره به تأثیر مستقیم سفرها برافزایش آمار کرونا و تعطیلات پیش رو به مردم توصیه کرد: برای پیشگیری از افزایش شیوع بیماری کرونا و حفظ سلامت خود از رفتن به سفر اجتناب کنید؛ چراکه اگر مردم بخواهند همانند هفتههای گذشته همچنان در مراسمها شرکت کنند و به سفر رفتن ادامه دهند، تعداد مبتلایان بیشتر و بیشتر خواهد شد. کادر درمان دچار فرسودگی و خستگی شدهاند و روزبهروز تعداد بیماران بدحال بیشتر میشود، شیوع و انتشار ویروس نیز در حال خارج شدن از حد کنترل است.
سختتر شدن درمان بیماران کرونایی
طبرسی در ادامه با اشاره به این مطلب که آمارها بیانگر این موضوع است که درصد فوتیها براثر ویروس کرونا در بخشهای آی سی یو درصد بسیار بالایی است، توضیح داد: درمان بیماران مبتلابه کرونا در مقایسه با ماههای گذشته سختتر شده؛ چراکه مبتلایان با علائم شدیدتر بیماری روبرو هستند. وی همچنان علامت کلی کرونا را همان تب، سرفه و تنگی نفس ذکر کرد و گفت: از بین رفتن حس چشایی، علائم گوارشی، قلبی و عصبی نیز از دیگر نشانههای ابتلا به این بیماری است.
لزوم تداوم تعطیلیهای کنونی تهران
دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته گفت: تعطیلیهای کنونی باید تا یک هفته دیگر استمرار داشته باشند، چراکه یک هفته ازلحاظ اپیدمیولوژیک تأثیری درروند کاهش شیوع بیماری ندارد. وی با اشاره به اینکه برای تحلیل علت وخامت اوضاع بیماری در کشور باید شرایط محیطی بررسی شود، افزود: شهر و استان تهران در یک وضعیت کاملاً بحرانی به سر میبرد. تعداد مرگومیر، ابتلا و بستری بهشدت افزایشیافته و در کمتر از ۱۰ روز عدد میزان فوتی، ابتلا و بستری در تهران با آمار سه تا ۴ هفتهای در موج دوم برابری میکند. مطالعات نشان میدهد که رابطه مستقیمی میان میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ابتلا به کرونا وجود دارد. فرمانده مقابله با بیماری کرونا در تهران، تصریح کرد: در حال حاضر در تهران میزان استفاده از ماسک حدود ۵۵ درصد است. در برخی مناطق پرتراکم استان و مراکزی ازجمله مترو امکان رعایت فاصلهگذاری فیزیکی وجود ندارد. به همین دلیل معتقدیم باید محدودیتهای جدیتر بازمانی طولانیتر اعمال شود.
دورکاری، پیشنهاد ستاد مقابله با کرونا در تهران
زالی تصریح کرد: دورکاری نیز همچنان ازجمله موارد پیشنهادی ستاد مقابله با کرونا در تهران است، چراکه با دورکاری، سفر، فشار حملونقل عمومی، میزان ابتلا در ادارات و بهطورکلی میزان چرخش ویروس کاهش مییابد. اعمال جریمه نیز برای متخلفانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، در تهران بهصورت آزمایشی انجام و میزان، نحوه تخصیص و نحوه اعمال جرائم زیر نظر وزارت کشور و وزارت بهداشت مشخص میشود و بعد از تصویب ستاد ملی برای اجرا تا پایان هفته جاری ابلاغ خواهد شد.
تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا در ایران در 24 ساعت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: از ظهر روز یکشنبه (13 مهر 1399) تا روز گذشته (دوشنبه 14 مهر 1399) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۹۰۲ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۵۳ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۷۵ هزار و ۶۷۴ نفر رسید. دکتر سیما سادات لاری افزود: متأسفانه در طول این مدت، ۲۳۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر رسید. همچنین ۴۱۶۷ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته وی، تاکنون چهار میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۴۵ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. سخنگوی وزارت بهداشت در توضیح استانهای در شرایط قرمز بیماری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. وی همچنین درباره استانهای در وضعیت هشدار گفت: استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.