ستاره صبح-
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته درباره آخرین وضعیت همهگیری کرونا در ایران گفت: در تهران و اکثر استانهای کشور وضعیت قرمز و هشدار وجود دارد و متأسفانه ماههاست که آمار مرگومیر ناشی از کرونا سهرقمی شده و اکنون نیز با شیب فزاینده، مرز ۱۷۰ مرگ روزانه را رد کرده است.وی افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، اکنون وقت مداخله رسیده و باید در همه کشورها مداخلات جدی در همه سطوح استراتژیک انجام شود. همه اقدامات ازجمله تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه، استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی، آزمایشهای متناوب از افراد مشکوک و ردیابی و شناسایی بیماران، مراقبت و درمان بیماران باید انجام شود. همه اینها باید در یک مجموعه بههمپیوسته و منظومهای انجام شود. اگر هریک از این موارد ناقص باشد، سیستم دچار مشکل شده و در سال دوم اپیدمی نهتنها مرگها دو برابر میشود، بلکه احتمال گسترش بیشتر این ویروس در اکثر کشورهای جهان وجود دارد. گاهی گفته میشود مرگ یک نفر یک تراژدی است، اما مرگ هزار نفر، صرفاً یک آمار است. هرکدام از افرادی که فوت میکنند پدر، مادر، همسر و فرزند یک خانواده هستند. باید دقت کنیم که در حال حاضر افراد جوان نیز درگیر بیماری میشوند و این بیماری دیگر تهدیدی برای رده سنی خاصی نیست. حتی در جوانترها عوارض عمیق و وخیمی نیز گزارششده است.حریرچی بابیان اینکه بیماران کرونایی پس از بهبودی تا ماهها عوارض شدیدی را تجربه خواهند کرد، گفت: گاهی ممکن است عوارض با فرد باقی بماند، مثلاً ممکن است در درازمدت عوارض قلبی دیده شود و باید دراینارتباط اقدامات درازمدتی را تدوین و اجرایی کنیم.
بازگشایی مدارس با رعایت پروتکلها
معاون کل وزارت بهداشت بابیان اینکه آسانگیری و عادی پنداری بزرگترین آفت مبارزه با کووید ۱۹ است، تصریح کرد: متأسفانه این موضوع دامنگیر مردم و مسئولان است و نباید تصور شود که بیماری به پایان رسیده و برعکس، این ویروس همه عزم خود را جزم کرده تا انسانها را بیمار کند و در هر تجمعی که بیش از دو نفر حضورداشته باشند و پروتکلها و فاصلهها را رعایت نکنند، از طریق صحبت کردن، سرفه، عطسه و حتی غذا خوردن در مکانی سربسته، منتقل میشود. وی درباره چرایی بازگشایی مدارس گفت: بازگشایی مدارس با رعایت اصول بهداشتی و پروتکلها، موضوعی جهانی است. تعطیلی اماکنی مانند مدارس ممکن است در کوتاهمدت قابلقبول باشد، اما در درازمدت پذیرفتی نیست و چنانچه ویروس بیش از یک سال ماندگار باشد باید سایر فعالیتها را از سر گرفت. مردم باید هم زنده باشند و هم زندگی کنند و معیشت و اقتصادشان تأمین شود. در حال حاضر در بسیاری از کشورها بیش از ۵۰ درصد اقتصادشان در خدمات است؛ اما نکته اینجاست که بازگشاییها باید هوشمندانه صورت گیرد و با حداقل عوارض و حداکثر رعایت دستورالعملها باشد. حریرچی بابیان اینکه در بازگشایی مدارس ۹۰ درصد از دانش آموزان از سامانههای مجازی استفاده میکنند، افزود: اکنون بیشترین خطر در اماکنی مانند پاساژها، مراکز فروش و متروها دیده میشود. در مراکز فروش و پاساژها فروش کاهش پیداکرده، اما تجمع مردم برای گردش افرایش
پیداکرده است.
ترغیب مردم به استفاده
از ماسک پارچهای
معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر استفاده از ماسک استاندارد اظهار کرد: استفاده از ماسک پارچهای مفید است و فرهنگسازی خوبی به همراه دارد، چراکه ازیکطرف قیمت ۱۲۵۰ و ۱۳۰۰ تومانی ماسک در همه جای کشور یکسان رعایت نمیشود و از طرف دیگر، متأسف هستیم که بگوییم با همین قیمت، تهیه ماسک برای بسیاری از مردم مقدور نیست، بنابراین مردم را به استفاده از ماسک پارچهای ترغیب کنید. ویروس کرونا هر جا تجمعی باشد خودنمایی میکند و باید به مردم توصیه کنم که از حضور غیرضروری در اماکن پرازدحام خودداری کنند. اگر میخواهیم ویروس کرونا را شکست دهیم، ۱۰۰ درصد مردم باید رعایت کنند. متأسفانه هماکنون در متروها این پروتکلها بهخوبی رعایت نمیشود. استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستن دستها از ضروریات پیشگیری در برابر کووید 19 است.
آمار کرونا در ایران؛ ۲۰۷ فوتی
و ۳۶۷۷ مبتلا در ۲۴ ساعت
سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته درباره آخرین آمار کرونا در ایران گفت: از روز دوشنبه (7 مهر 1399) تا دیروز (سهشنبه ۸ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۴۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۴۵۳ هزار و ۶۳۷ نفر رسید. متأسفانه در طول این مدت، ۲۰۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۹۸۶ نفر رسید. دکتر سیماسادات لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۷۸ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی افزود: ۴۰۷۹ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. به گفته لاری، تاکنون سه میلیون و ۹۸۶ هزار و ۷۲۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در توضیح استانهای در وضعیت قرمز بیماری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. وی درباره استانهای در شرایط هشدار گفت: استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
آمار کرونا در جهان؛
بیش از ۳۳.۵ میلیون مبتلا تاکنون
شمار مبتلایان به کروناویروس در جهان به ۳۳ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۲۵۲ نفر رسیده و تاکنون مرگ یکمیلیون و شش هزار و ۴۵۰ نفر نیز در اثر این بیماری تأییدشده است. بنا بر تازهترین آمارها، ۲۴ میلیون و ۸۸۱ هزار و ۲۳۹ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبودیافتهاند. آمریکا با بیش از ۷.۳ میلیون مبتلا و همچنین نزدیک به ۲۱۰ هزار قربانی تاکنون، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد. هند و برزیل نیز با آمار میلیونی مبتلایان، هماکنون پس از آمریکا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در جهان دارند.