انتخاب تاریخ:   /  /   
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
پایان مراحل ساخـت و آزمایش واکسن کرونا در روسیه
فتوای مهم آیت‌الله سیستانی درباره کرونا
شکل‌گیری موج سوم کرونا در کشور با برگزاری کنکور و مراسم عزاداری محرم
روحانی یک‌طرف؛دیگران طرف دیگر
افزایـش 90درصدی تعداد مبتلایان به کرونا در صورت عدم رعایت پروتکل در ایام محرم
ناهماهنگی، سوءمدیریت و اختلاف‌نظر؛ دلیل جهش قدرتمند کرونا
سخنان بی‌پرده شهردار تهران درباره مشکلات پایتخت در روزهای کرونایی
روس‌ها در آستانه تولید انبوه واکسن کرونا
تحویل دارو و تجهیزات کرونا به وزارت بهداشت توسط ستاد فرمان امام
سرطان سینه، قاتل خاموش
آقای روحانی آیا برگزاری مراسم‌ها باعث مرگ‌ومیر بیشتر نمی‌شود؟
آقای روحانی آیا حفظ جان مردم مهم است یا برگزاری کنکور و مراسم عزاداری؟
آقای وزیر بهداشت، مسئولیت برگزاری یا عدم برگزاری عزاداری ها اکنون با شماست
برگزاری سه کنکور سراسری، مانند بمب کرونا خواهد بود
آنچه در خرداد کاشتیم در تیرماه درو کردیم
تولید وتوزیع 2 داروی ضد کرونا در ایران گامی مثبت برای مقابله با کرونا
برگزاری سه کنکور سراسری، مانند بمب کرونا خواهد بود
راهکارهای نبـرد تن‌بـه‌تن با کـرونا
سرطان سینه، قاتل خاموش
سخنان بی‌پرده شهردار تهران درباره مشکلات پایتخت در روزهای کرونایی
آقای روحانی آیا حفظ جان مردم مهم است یا برگزاری کنکور و مراسم عزاداری؟
ناهماهنگی، سوءمدیریت و اختلاف‌نظر؛ دلیل جهش قدرتمند کرونا
روس‌ها در آستانه تولید انبوه واکسن کرونا
روحانی یک‌طرف؛دیگران طرف دیگر
ضرورت اقناع فرهنگی برای تقویت شور و شعور به‌منظور جلوگیری از خطر کرونا در ایام محرم
تخطی از نکات بهداشتی در مراسم محرم ممکن است به افزایش تلفات کرونا بینجامد
شکل‌گیری موج سوم کرونا در کشور با برگزاری کنکور و مراسم عزاداری محرم
آقای روحانی آیا برگزاری مراسم‌ها باعث مرگ‌ومیر بیشتر نمی‌شود؟
آنچه در خرداد کاشتیم در تیرماه درو کردیم
25 استان در وضعیت قرمز و هشدار
آقای وزیر بهداشت، مسئولیت برگزاری یا عدم برگزاری عزاداری ها اکنون با شماست
افزایـش 90درصدی تعداد مبتلایان به کرونا در صورت عدم رعایت پروتکل در ایام محرم
اوضاع خوب نیست، زیرا وضعیت کل کشور قرمز است
تحویل دارو و تجهیزات کرونا به وزارت بهداشت توسط ستاد فرمان امام
فتوای مهم آیت‌الله سیستانی درباره کرونا
پایان مراحل ساخـت و آزمایش واکسن کرونا در روسیه
اگر شیوع کرونا افزایش یابد، زیرساخت‌های درمانی پاسخگو نخواهد بود
25 میلیون مبتلا؛ 35 میلیون در نوبت ابتلا
بیشتر
کد خبر: 82440 | تاریخ : ۱۳۹۹/۵/۱۲ - 00:42

ستاره صبح-

سرطان پستان یا سرطان سینه (Breast cancer) به‌نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود. به بیان تخصصی‌تر سرطان سینه تکثیر بدخیم سلول‌های اپیتلیالی است که مجاری یا لوبول‌های سینه را می‌پوشانند. سرطان پستان ازجمله شایع‌ترین سرطان‌های زنان به شمار می‌آید که میزان بروز آن در زنان ایرانی رو به افزایش است. این بیماری، عامل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در زنان 40 تا 44 ساله و همچنین شایع‌ترین سرطان در بین زنان ایرانی است. هرسال حدود 1/2 ميليون زن مبتلابه این تومور در سراسر جهان تشخيص داده می‌شوند. در سال 2018 میلادی، 627 هزار زن در جهان در اثر ابتلا به سرطان سینه جان خود را از دست دادند که متأسفانه سن شیوع این سرطان در بین زنان جوان ایرانی قابل‌تأمل است. ناگفته نماند تومور در این ناحیه باقابلیت تشخیص زودرس به‌منظور ارائه راهکارهای درمانی به‌موقع، به کاهش خطر مرگ‌ومیر ناشی از آن کمک می‌کند. بر اساس آمار ابتلای سالانه به سرطان پستان در ایران به حدود 13 هزار نفر رسیده که این آمار در حال افزایش است و در دهه آینده به حدود 25 هزار نفر خواهد رسید.
علائم سرطان سینه
سرطان سینه می‌تواند علائم بالینی مختلفی ازجمله وجود توده در سینه، ترشح از نوک سینه، خارش نوک سینه، قرمزی یا پوست پرتقالی شدن سینه و بزرگ شدن یا چروک خوردن نوک سینه را به همراه داشته باشد. شایع‌ترین علامت توده بدون درد است که در 75 درصد موارد توسط بیمار یا در معاینه به‌صورت اتفاقی کشف می‌شود. عواملی ازجمله داشتن رژیم غذایی پرچرب، عدم مصرف میوه و سبزی، چاقی و عدم فعالیت بدنی می‌تواند جزو عوامل اثرگذار بر ابتلا به سرطان سینه باشد. مصرف سبزی‌های برگ سبز تیره و کلمی شکل که حاوی آنتی‌اکسیدان هستند و افزایش دریافت میوه و سبزی باعث کاهش ریسک سرطان سینه می‌شود. همچنین مصرف اسیدهای چرب غیراشباع باعث کاهش سطوح التهابی این سرطان و مصرف روزانه‌ی 21 گرم روغن‌زیتون یا حداقل 1 قاشق غذاخوری در روز به میزان 7 درصد باعث کاهش خطر سرطان سینه می‌شود. پخت گوشت‌ها در درجه حرارت بالا که آمین‌های هتروسایکلیک و هیدروکربن‌های آروماتیک را ایجاد می‌کند باعث افزایش التهاب و خطر ابتلا می‌شود. ازجمله عوامل غیر تغذیه‌ای مؤثر بر ابتلا به سرطان سینه می‌توان به افزایش سن، دیرتر شروع شدن سن یائسگی و زنانی که در سن بالای 30 سال بچه‌دار می‌شوند، اشاره کرد. سقط‌جنین، سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی، استفاده از قرص‌های ضدبارداری یا قرص‌های حاوی استروژن و پروژسترون و اشعه درمانی در ناحیه پستان می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را دوچندان کند.
راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه
ورزش: فعالیت‌های فیزیکی و ورزش به‌خصوص در جوانان باعث کاهش سطح هورمون و متعاقباً کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان می‌شود. همچنین ورزش باعث حفظ تناسب‌اندام و جلوگیری از افزایش وزن می‌شود که این اضافه‌وزن مخصوصاً بعد از یائسگی با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه است. درنتیجه داشتن حداقل 20 دقیقه فعالیت بدنی در 5 روز هفته به‌سلامت شما کمک شایانی می‌کند.
شیردهی: استفاده از شیر مادر برای کودک خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
قطع مصرف الکل: مطالعات نشان می‌دهد مصرف الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه است.
رژیم غذایی: ارتباط مستقیمی بین میزان چربی رژیم غذایی و سرطان سینه وجود دارد، به‌خصوص در سنین بلوغ میزان بالای چربی مواد انرژی‌زا باعث چاقی و بلوغ زودرس می‌شود همچنین مصرف زیاد فیبر، غلات، حبوبات و گوشت باعث به تأخیر انداختن بلوغ، کاهش گنادوتروپین و استرادیول پلاسمای خون می‌شود. در گوشت پخته، آمین‌های هتروسیکلیک تشکیل می‌شود که در حیوانات باعث سرطان پستان می‌شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد در جوامعی که گوشت بیشتر مصرف می‌کنند شیوع سرطان پستان بالاتر بوده است.
بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان چیست؟
1-استفاده از سویا که با خاصیت فیتواستروژنی خود باعث پر کردن جایگاه گیرنده‌های استروژن می‌شود و از این طریق مانع جذب استروژن‌های حیوانی و کاهش سرطان سینه می‌شود. سویا و سایر مواد غذایی گیاهی مواد غذایی شبه استروژن دارند که شامل دو نوع اصلی استروژن گیاهی Lignans و ایزوفلاون‌ها هستند. ایزوفلاون‌ها به‌صورت بیولوژیک فعال‌اند و قبل از یائسگی به‌صورت استروژن ضعیف عمل می‌کنند، به صورتی که باعث وقفه گنادوتروپین‌ها و طولانی شدن دوره قاعدگی مخصوصاً در مرحله فولیکولی می‌شود، بدین ترتیب میزان شیوع پایین سرطان سینه در خاور دور به دلیل استفاده از منابع سویا و سیکل ماهانه طولانی‌تر از جوامع غربی، توجیه می‌شود؛ همچنین Lignans آثاری مشابه ایزوفلاون‌ها بر سیکل ماهیانه دارند که در حبوبات، غلات پوست نگرفته و سبزی‌ها وجود دارند. دانه کتان یکی از غنی‌ترین منابع Lignans است که استفاده از آن در رژیم غذایی زنان به‌خصوص در سن یائسگی به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک می‌کند. 2-ویتامین D که گیرنده‌های آن در بافت پستان است و از افزایش انتشار سرطان را به سایر نقاط بدن جلوگیری می‌کند. 3-مصرف میزان کافی مواد لبنی که از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری می‌کنند، همچنین مصرف روزانه 1000 میلی‌گرم کلسیم می‌تواند 30 درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان کاهش دهد. 4- زردچوبه و زنجبیل از بهترین ادویه‌جات در مبارزه با سلول‌های سرطان پستان هستند. ماده مؤثر کورکومین که از گیاه زردچوبه استخراج می‌شود پیشگیری‌کننده برخی از سرطان‌های تومرال است؛ همچنین زنجبیل با تکثیر دو سلول پاسخگو به استروژن و غیر پاسخگو به استروژن، تأثیر بر سلول‌های نرمال را مهار می‌کند.
modiseh سرویس مدرسه

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.