ستاره صبح-
حسن روحانی رئیسجمهور روز گذشته در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بابیان اینکه شرایط بهگونهای است که ایمنی جمعی و واکسن برای این ویروس وجود ندارد، گفت: باید دستبهدست هم دهیم و زنجیره انتقال را قطع کنیم تا روند فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی مردم ادامه یابد. در گزارشی که از وزارت بهداشت به دستم رسیده آمده است که تخمین زده میشود در ۱۵۰ روز اخیر ۲۵ میلیون ایرانی به این ویروس مبتلا شدهاند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستانها بستری بودند و حدود ۱۴ هزار نفر جان خود را ازدستدادهاند و ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در معرض ابتلا خواهند بود.اگر این گزارش را مبنا قرار دهیم تعداد بستریها دو برابر عدد فعلی ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود که در ۱۵۰ روز اخیر شاهد بودیم. ما باید خود را ازلحاظ تخت و امکانات آماده کنیم که با شرایط آینده مقابله کنیم.از هر هزار نفر طبق این گزارش پانصد نفر متوجه ابتلا نمیشوند، حدود ۳۵۰ نفر علائم خفیف دارند و ۱۵۰ نفر ممکن است نیاز به بستری پیدا کنند. پس ما احتمالاً چند میلیون نفر دیگر را برای بستری در پیش داریم. وی بابیان اینکه در موج اول برخی استانها گرفتار بودند والان استانهای دیگری درگیر هستند، اظهار کرد: موج دوم محصول این است که ترس از کرونا ریخته شد و مردم به زندگی عادی بازگشتند، آنهم به آدابورسومی که لااقل تا پایان سال باید ترک کنیم. بیماران بدون علامت نیز بزرگترین مشکل این بیماری هستند بیشترین انتشار ویروس مربوط به همین دسته است که همزمان طولانیتری سرایت دهندگی دارند و هم با حجم بیشتری ویروس را منتقل میکنند.
سهراه حل در مقابله با کرونا
رئیسجمهور بابیان اینکه در شرایط فعلی سهراه اساسی وجود دارد، اظهار کرد: ما همه باید به توصیههای بهداشتی وزارت بهداشت در این زمینه عمل کنیم که کمهزینهترین و مؤثرترین آن ماسک است و در کنار آن فاصلهگذاری اجتماعی، جلوگیری از تجمعات و رعایت بهداشت فردی و شستن دست میتواند مشکلات ما را تا اندازه زیادی حل کند.
5 دارو کرونا
روحانی بابیان اینکه پنج دارو در اختیار ماست تا با کرونا مقابله کنیم، اظهار کرد: از همه عزیزانی که در این زمینه کار میکنند تشکر میکنیم و امیدواریم برای واکسن هم و به نتیجه برسند. در شرق آسیا این بیماری سریعتر جمع شده و مشکل راحتتر حلشده است و دلیلش این است که آنان تجربه سارس را در سال۲۰۰۳ و بعد آنفولانزای خوکی و مرغی را پسازآن داشتند و مردم هم اطاعت خوبی از دستورالعملهای پزشکی انجام داده و هیچکس هم بیماری و ابتلایش را مخفی نمیکرده است.ما باید در برابر این بیماری در بخش سلامت و اقتصادی تابآوری ملی را بالا ببریم.
حفاظت از 50 میلیون ایرانی
روحانی تصریح کرد: باید در بعد اقتصادی کالای موردنیاز مردم در دسترس آنان باشد و تولید برای ما اهمیت ویژهای دارد که هم کالاها فراهم شود و هم بیکاری رخ ندهد. ۱۵ میلیون نفری که در بخش تولید مشغول هستند با خانوادههایشان به پنجاه میلیون نفر افزایش مییابند و باید از آنان بهخوبی حفاظت و حراست کنیم. وی بابیان اینکه هر ملتی باید درزمینه مقابله با کرونا به توان خودش تکیه کند، اظهار کرد: ما باید روی پای خویش بایستیم و مردم بدانند حتی در این شرایط که به گندم هم نیازی نداریم، اما برای احتیاط از کشوری خرید کردهایم که از اسفندماه تاکنون میگویند ارسال به تأخیر افتاده و این تا امروز ادامه دارد، چه رسد به وسایل ضدعفونی و مقابله با این ویروس که اگر از خارج میخواستیم اصلاً به ما نمیدادند.رئیسجمهوری بابیان اینکه نباید برای مردم اضطراب ایجاد کرد، اظهار کرد: ما در برابر این بیماری پیروز میشویم و هیچ شکی وجود ندارد و نباید مقهور این بیماری شویم.
کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۷۱ هزار و ۶۰۶ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۸۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۱۳ هزار و ۹۷۹ نفر رسیده است. سیما سادات لاری روز گذشته درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور بیان کرد: تا روز ۲۸ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۶۶ بیمار جدید مبتلابه کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۹۳ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۷۱ هزار و ۶۰۶ نفر رسید. لاری گفت: خوشبختانه تاکنون ۲۳۵ هزار و ۳۰۰ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۵۲۹ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. معاون وزیر بهداشت افزود: تاکنون دو میلیون و ۱۲۳ هزار و ۵۱۸ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است. سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: استانهای آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران، کرمان و فارس در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین در استانهای خوزستان و زنجان با همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی شاهد روند کاهش در ابتلا و بستری بیماران هستیم. لاری بیان کرد: شواهد محکمی وجود دارد که مراسمی مثل عزاداری و عروسی و دور همیهای خانوادگی، خطر ابتلای جمعی به ویروس کرونا را افزایش میدهد. افرادی که میخواهند شروع زندگی را با حضور بستگان جشن بگیرند، دوست ندارند که این موضوع با بیماری و فوت عزیزانشان گره بخورد. بنابراین چارهای بهجز تغییر سبک زندگی نداریم. یکی از همکاران حوزه بهداشت ما در بیرجند با پیامی به بستگان خود اعلام کردند که از برگزاری مراسم عروسی خودداری کرده و هزینه این مراسم را در امر خیر صرف کردند. وی اظهار کرد: بهترین عملکرد برای شکست ویروس کرونا در حال حاضر، رعایت اصول سهگانه فاصلهگذاری فیزیکی یک و نیم تا دومتری، شستوشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک در مکانهای سرپوشیده است.