ستاره صبح-
رئیسجمهوری بابیان اینکه تلاش ما آغاز واکسیناسیون از ماه جاری است، گفت: فرودگاهها و همه مبادی ورودی کشور باید برای جلوگیری از ویروس جدید به دقت کنترل شوند.
به گزارش ایرنا، حسن روحانی در پنجاه و دومین نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: در این مدت دوران سختی بر مردم گذشت. ماههای پیش رو هم باید با همین سختی مراعات کنیم تا این بیماری واگیر عالمگیر که تاکنون جان بیش از دو میلیون ۱۰۰ هزار نفر را گرفته و هنوز هم ادامه دارد، کنترل شود. رئیس دولت تدبیر و امید بابیان اینکه روند کاهشی کرونا به این معنی نیست که شرایط مطلوب است، اظهار کرد: ما روزی ۷۰، ۸۰ تا ۹۰ نفر فوتی داریم که این عدد زیاد است. زمانی که آمار یکتا ۲ نفر باشد، آن زمان میتوانیم بگوییم که به نقطه مطلوب رسیدیم، اما الآن این نقطه، نقطه مطلوب ما نیست.
توقف روند کاهشی کرونا
در برخی استانها
روحانی گفت: نسبت به گذشته شرایط ما بهتر است اما روند کاهشی باید ادامه پیدا کند. امروز در گزارشی که دکتر رئیسی از استانها میدادند در بسیاری از استانها روند کاهشی بود ولی در برخی استانها روند کاهشی آن متوقفشده بود و در بعضی جاها شروع به افزایش تعداد بیمار شده بود که این میتواند برای ما نگرانکننده باشد. وی تأکید کرد: نباید به خاطر کاهشی شدن مسیر اهمال، عادی، عادیسازی در رفتارها و رفتارهای خانوادگی و اجتماعی مدنظر قرار بگیرد که میتواند برای ما خطرناک باشد و همچنان این نگرانی وجود دارد.
ورود ویروس جهشیافته
روحانی ادامه داد: ویروس جدید جهشیافته به نام ویروس انگلیسی یا اخیراً در آفریقای جنوبی مشاهدهشده نگرانکننده است. این ویروس ابتدا از چین و وجهان به کشورهای دیگر رسید. بنابراین رسیدن آن از آفریقا یا اروپا، مشکلتر از چین نیست بنابراین اگر مراقبت و مواظبت نکنیم این ویروس جهشیافته ما را نیز مبتلا میکند.
ابتلای جوانان و نوجوانان
رئیسجمهوری گفت: امروز آمار نگرانکنندهای از ابتلای جوانان و نوجوانان در برخی استانها داده شد که این هم نگرانی جدیدی است چراکه قبلاً ابتلاها مربوط به افراد مسن بود و امروز مواردی از ابتلای افراد در سن پایین مشاهده میشود که این میتواند در آینده برای ما مشکلآفرین باشد.
باید 6 ماه دیگر مراقبت کنیم
روحانی یادآور شد: ما باید حداقل در ۵ یا ۶ ماه آینده با همین دقت رعایت پروتکلهای بهداشتی را تا زمان رسیدن واکسن ادامه دهیم. البته آن زمان هم با تزریق واکسن در مرحله اول و دوم، اینکه چقدر این واکسن مؤثر باشد تا واکسنهای ایرانی برسد زمان میبرد. بنابراین ما حداقل ۶ ماهه پیش روداریم و باید کاملاً مراقبت کنیم تا ببینیم در آن زمان شرایط ما چگونه میشود که امیدواریم شرایط مطلوب پیش بیاید. رئیسجمهوری یادآور شد: شروع موج جدید به معنای تعطیلی بخشی از کسبوکارها، ایجاد مشکلات روحی و اخلال در ارائه خدمات نسبت به مردم است بنابراین باید با همه توان تلاش کنیم تا وارد موج جدید نشویم و اگر وارد موج جدید شویم مهار کردن آن برای ما سخت میشود.
تشدید نظارت
وی تشدید نظارتها را راه جلوگیری از بروز موج جدید عنوان کرد و گفت: باید از لحاظ فرهنگی به مردم تأکید شود و تبلیغات ادامه پیدا کند. البته تنها تبلیغات بیان مطلب در صداوسیما، روزنامهها و در سایر رسانهها کافی نیست باید نظارت را هم تشدید کنیم. روحانی گفت: تشدید نظارتها با نرمافزارهای دیجیتالی خوب است و از طریق اپلیکیشنها راحتتر میتوان نظارت را اعمال کرد. درواقع از طریق این اپلیکیشنها بود که جلوی برخی مسافرتها گرفته شد. رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: اگر قرارگاه بتواند کاری کند که سفرهای بین شهری را به این اپلیکیشن مرتبط کنیم و مانع از سفر با خودروی شخصی افراد با تست مثبت و مبتلا شود، خیلی خوب است که در قرارگاه گفتند این کار پیچیدگیهایی دارد و به قرارگاه گفتم این موضوع را دنبال کنند تا یک فرد مبتلا با ماشین شخصی به شهر و روستای دیگر نرود و مردم آن شهر و روستا را مبتلا نکند.
ویروس موتاسیون یافته
خطرناکتر است
رئیس دولت دوازدهم با اشاره به گزارش ارائهشده در خصوص ویروس جهشیافته گفت: ویروس کرونا نهتنها در سطح جهان تضعیف نشده بلکه بیماریزایی و سرایت آن بیشتر شده است؛ حتی دکتر نمکی گفت ویروس موتاسیون یافته خطرناکتر و مرگومیر آن بیشتر است. شاید با شرایط خطرناکتری در آینده مواجه شویم و در صورت کوچکترین غفلت و اهمال، تعداد افراد بیمار سرپایی، بستری و بهتبع آن مرگومیر خدای تاکرده افزایش مییابد و دچار مشکل میشویم. روحانی خاطرنشان کرد: برای وارد نشدن ویروس جدید از وزارت راه و سایر مسئولان میخواهم در فرودگاهها و همه مبادی ورودی از بندرها تا ریل مراقبت کنیم و از افراد جدیدی که از خارج کشور مخصوصاً اروپا و اخیراً از آفریقا وارد میشوند، تست بگیریم. وی ادامه داد: همچنان باید با قاطعیت جلوی تجمع و ترددهای غیرضروری را بگیریم و هیچچیز نباید ما را از این حرکت بازدارد؛ رعایت پروتکلهای بهداشتی وظیفه ملی، قانونی و شرعی همه ما است.
آغاز واکسیناسیون در بهمنماه
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقداماتی که درزمینه تامین واکسن داخلی و خارجی انجامشده است، گفت: درزمینه واکسن داخلی میتوانیم بگوییم سال آینده سه واکسن پیش روداریم و تا آخر بهار بخشی از آنها به دست ما میرسد. سه واکسن برکت، رازی و پاستور، واکسنهای داخلی است که در فصل بهار و تابستان به دست ما میرسد. رئیس دولت تدبیر و امید بابیان اینکه تا آخر امسال غیر از کواکس، برای دریافت واکسن از جاهای دیگر هم تلاش میکنیم، تصریح کرد: خبر دادهشده در ماه بهمن واکسیناسیون در کشور آغاز میشود و این کار اهمیت دارد. درعینحال واکسن خارجی تا وقتی واکسن داخلی برسد یک ضرورت است. روحانی اضافه کرد: امیدوارم با همکاری هم، یاری یکدیگر و مراعات دستورالعملها به خوبی از این مراحل بگذریم و با موج چهارم مواجه نشویم.
خیزش جدید کرونا در برخی استانها
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متأسفانه در برخی از استانها خیزش جدیدی از بیماری دیدهشده و در دو استان تهران و اصفهان مواردی از رشد بیماری در افراد هفتتا ۱۸ سال یافت شده است. ایرج حریرچی افزود: مهمترین بسترهای نگرانی در کلانشهرهایی مانند تهران و کرج، حملونقل عمومی است چراکه امکانات و ظرفیت لازم در این راستا وجود ندارد. حریرچی افزود: از مردم درخواست میشود که خروج از منزل را به حداقل برسانند متأسفانه ترددها در این برهه از سال نسبت به سال قبل تنها پنج درصد کاهشیافته است.
روند صعودی کرونا در شش استان
رئیسکل سازمان نظام پزشکی نسبت به روند صعودی آمار مراجع بیماران مبتلا به کرونا چه به صورت سرپایی و چه به صورت بستری هشدار دارد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفر قندی گفت: شواهد از افزایش نگرانکننده تعداد مبتلایان و مراجع برای دریافت خدمات درمانی پس از تجمعات و سفرهای اخیر حکایت دارد که این موضوع به خصوص در شش استان به صورت مشهود دیدهشده است و این موضوع موجب نگرانی جدی است. به هر صورت بعد از برگزاری تجمعات شاهد افزایش آمارها هستیم و این نشانگر آن است که باید نظارت بیشتر بر اجرای دستورالعملها وجود داشته باشد.وی ضمن تأکید بر رعایت دستورالعملها و پروتکلهای ابلاغی گفت: نباید این تصور که دوران سخت کرونا را پشت سر گذاشتهایم و وضعیت خوب شده است به مردم انتقال داده شود. واقعیت این است که هر بار به مردم این تصویر که اوضاع خوب شده است ارائه میشود شاهد کاهش رعایت توصیهها و مجدداً افزایش آمارها هستیم. بناتر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، ظفر قندی در پایان گفت: نکته مهم در حال حاضر توجه به تامین واکسن از طرق ممکن و در سریعترین زمان است؛ چراکه واکسن است که میتواند چرخه بیماری را قطع کند و زنجیره انتقال را در موارد متعدد دچار گسست کند. وی گفت: ما در سازمان نظام پزشکی بر آن هستیم که از تمام توان خود و کلیه همکاران و توان بخش خصوصی استفاده کنیم تا همانطور که رئیسجمهوری محترم فرمودند از هر راه ممکن واکسن معتبر و مجاز را هر چه سریعتر به کشور وارد کنیم.
خطر پیک مجدد بیماری
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا از ادامه روند افزایش موارد ابتلا به کرونا با شیبی ملایم خبر داد و گفت: اگر مردم همچنان سفر رفتن و برگزاری تجمعات را ادامه داده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، حتماً پیک و موج دیگری را تجربه خواهیم کرد. دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و بستری ناشی از آن در کشور، گفت: همچنان شاهد افزایش موارد بیماری کووید-۱۹ با شیب ملایم هستیم. در روزهای اخیر موارد ابتلا به بیماری بسیاری کاهشیافته بود، اما در حال حاضر به تدریج موارد بیماری مجدداً در حال افزایش است. وی با اشاره به سفرها و تجمعات بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی در تعطیلات اخیر، افزود: دو هفته دیگر شاهد اوج اثر سفرها و تجمعات اخیر، بر روی موارد ابتلا به کرونا خواهیم بود. مردانی بابیان اینکه فعلاً نمیتوان پیشبینی کرد که آیا وارد موج چهارم بیماری خواهیم شد یا خیر، اظهار کرد: البته اگر مردم همچنان سفر رفتن و برگزاری مراسمها و تجمعات را ادامه داده و پروتکلهای بهداشتی مانند فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی، استفاده از ماسک، شستوشوی دست، عدم تجمع و... را رعایت نکنند، حتماً پیک و موج دیگری را تجربه خواهیم کرد. وی تأکید کرد: توصیه میکنم که مردم تا حد امکان همکاری کنند تا گردش ویروس متوقف شود. اگر مجدداً ویروس در کشور تشدید یابد، ممکن است گرفتاریمان بیشتر شود. شرایط فعلی شکننده است و با کوچکترین عدم رعایتی میتواند از بین رفته و بیماری مجدداً در کشور پیک بزند. مردانی درباره وضعیت فعلی بستریهای ناشی از کرونا، گفت: میزان بستری نسبت به قبل مقداری بیشتر شده است.