ستاره صبح-
رونمایی از نخستین واکسن ایرانی کرونا
اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بانام «کُوو ایران برکت» دیروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری بر روی داوطلبان انجام شد. نخستین داوطلب این واکسن طیبه مخبر فرزند محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است. وی و یکی از مدیران ارشد مجموعه ستاد اجرایی نخستین داوطلبان آزمایش انسانی کُوو ایران برکت هستند. بر اساس این گزارش، نخستین تزریق با موفقیت و بدون علائمی نظیر شوک و تب انجام شد. علی عسگری معاون اجتماعی ستاد اجرایی و خلیلی، مدیرعامل یکی از شرکتهای زیرمجموعه این ستاد دومین و سومین تزریق واکسن ایرانی کرونا را انجام دادند. طیبه مخبر اولین داوطلب دریافت واکسن ایرانی کرونا گفت: امیدوارم این فرآیند علمی به نتیجه برسد، من هم مثل بقیه مردم هستم. خوشحالم، نهفقط از اینکه بهعنوان اولین نفر واکسن را تزریق میکنم و امیدوارم نتیجه این جریان سلامتی مردم باشد. دکتر حسینی مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و رئیس مرکز مطالعات بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سه داوطلب واکسن را دریافت کردند و بهمرور مرحله نخست تا تزریق به داوطلب آخر که ۵۶ نفر هستند، ادامه خواهد داشت. وی افزود: ۲ تزریق در روز صفر و ۱۴ انجام میشود و بعد از ۲۸ روز از آخرین تزریق نتایج اطلاعرسانی خواهد شد.
نگران نیستم، واکسن ایمن است
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام که بهعنوان داوطلب دوم واکسن کرونای ایرانی تولیدی ستاد اجرایی را تزریق کرد گفت: خودم پزشک هستم و نگران نبودم. این واکسن ایمن است، در مراحل بعدی این موضوع ثابت خواهد شد. از ابتدا در جریان تولید واکسن بودم و یکی از ایمنترین واکسنهای موجود است. به گزارش ایسنا، دکتر علی عسگری پس از تزریق واکسن کرونا در فاز یک مطالعات بالینی بهعنوان داوطلب دوم گفت: الحمدالله خیلی خوشحالم، باعث افتخار است. عسگری افزود: انشاءالله مراحل طی شود و مردم بتوانند به زندگی عادی بازگردند. بازگشت مردم به زندگی عادی آرزوی همه ما است.
واکسن ایرانی کرونا از نوع ویروس غیرفعال است
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن ایرانی کرونا که مراحل تولید را میگذارند و وارد فاز اول مطالعه انسانی شده است از نوع ویروس غیرفعال است و ترکیبات آلومینیم هم همراه دارد. به گزارش ایرنا، کیانوش جهان پور گفت: واکسن کرونای ایرانی هنوز تولید نهایی نشده است. مراحل کار آزمایی بالینی را طی میکند و روز سهشنبه نهم دی ۹۹ فاز اول مطالعه انسانی آن آغاز شد. این به معنای رونمایی از واکسن کرونا نیست بلکه شروع فاز اول مطالعه انسانی است. این واکسن از نوع ویروس غیرفعال شده کرونا یا Inactivated coronavirus که ترکیبات آلومینیوم هم همراه دارد. وی ادامه داد: تولید نهایی این واکسن به تائید سازمان بهداشت جهانی نیازی ندارد. هر وقت قرار شد تولید برای صادرات داشته باشیم میتوانیم برای اخذ مجوزهای بینالمللی هم اقدام کنیم. او گفت: کار آزمایی های بالینی واکسن با مجوز کمیته اخلاق انجام میشود. علاوه بر واکسن کرونا که وارد فاز مطالعه انسانی شد، پروژههای دیگری نیز برای تولید واکسن وجود دارد. برای بقیه واکسنهای کرونا هم وزیر بهداشت حتماً روز اول کار آزمایی بالینی برای سرکشی و روحیه دادن به تیم تحقیق خواهد رفت. این اولین مراسم شروع فاز مطالعات انسانی بود اما آخرین آن نخواهد بود. وی ادامه داد: اولین داوطلب تزریق واکسن کرونا ایرانی خانم طیبه مخبر بود. آزمودن انسانی حداقل یک واکسن دیگر هم بهزودی با مجوز کمیته اخلاق شروع میشود. هر وقت این واکسن تائید نهایی شود ظرفیت تولید انبوه آماده است. مهم تائید کار آزمایی بالینی است و اگر تائید نهایی انجام شود در سال ۱۴۰۰ قابلیت تولید حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دوز واکسن را تا آخر سال داریم ولی قبل از آن باید همه مراحل کار آزمایی بالینی تائید شده باشد. جهان پور گفت: فعلاً مرحله اول مطالعات انسانی شروعشده و تا ۴۵ روز آینده هم احتمالاً ادامه دارد. بعدازآن نوبت فاز دوم مطالعه انسانی است و بعدازآن فاز سوم مطالعه انسانی انجام میشود. تا میانه فاز سوم کار آزمایی بالینی انسانی حتی مجوز تولید اضطراری را هم در بهترین شرایط کسی نمیتواند صادر کند بنابراین فعلاً نمیتوان گفت واکسن کرونا تولید و تائید شده است. جهان پور درباره واردات واکسن کرونا از خارج نیز گفت: تا این لحظه هیچ واکسن خارجی مجوز ورود از سازمان غذا و داروی ایران ندارد و هر واکسنی که بخواهد وارد شود قبلاً باید مجوز سازمان غذا و دارو رو دریافت کند.
کرونا جان ۱۳۲ نفر دیگر را گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۳۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۴ هزار و ۹۴۶ نفر رسید. به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز سهشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۹ دی ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۱۰۸ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و ۸۱۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یکمیلیون و ۲۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر رسید.وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۹۶۹ هزار و ۴۰۸ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۱۲۸ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۷ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۵۳۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
توصیههای کرونایی
لاری به مردم توصیه کرد: هنگام خرید کردن حتماً بهجای پول نقد از کارتخوان یا پرداخت اینترنتی استفاده کنید و در زمان خرید از دست زدن بهصورت، بینی و چشم خودداری کنید، هنگام استفاده از پلهبرقی، آسانسور یا کالاهای فروشگاهها از دستمالکاغذی استفاده کنید و بعد از استفاده دستمالکاغذی را در سطل دردار بیندازید و در تمام مدتی که بیرون از منزل هستید ماسک بزنید و فاصله فیزیکی را با دیگران رعایت کنید.