یک منبع رسمی لبنانی اعلام کرد به وزرا ابلاغ شده که برای برگزاری جلسه صبح امروز دولت برای تصویب توافق آتشبس آماده شوند.
یک منبع رسمی لبنانی اعلام کرد: به وزرا ابلاغ شده که برای برگزاری جلسه صبح امروز دولت برای تصویب توافق آتشبس آماده شوند. برگزاری جلسه دولت لبنان با موافقت اسرائیل با پیش نویس توافقنامه آتش بس مرتبط است. در صورت به حد نصاب نرسیدن جلسه دولت، جلسه مشورتی وزرا به ریاست نجیب میقاتی برگزار میشود.
این منبع به الجزیره گفت: قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل تنها مرجع توافق آتش بس است. اجرای توافق به صورت مرحلهای و ظرف مدت ۶۰ روز انجام خواهد شد. یک کمیته پنججانبه بر آتش بس بین لبنان و اسرائیل پس از اجرایی شدن آن نظارت خواهد کرد.
رژیم اسراییل طی ۲ ماه گذشته، در حملات هوایی و زمینی متجاوزانه به لبنان به بهانه تضعیف حزبالله لبنان و تضمین بازگشت ساکنان شمال اراضی اشغالی به خانههای خود که به دلیل تبادل آتش میان طرفین از ابتدای جنگ غزه آن را ترک کرده بودند، به اهداف تعیینشده خود نرسیده است.
حملات موشکی حزبالله لبنان که از ابتدای جنگ غزه، در حمایت از فلسطینیان در برابر جنایتهای جنگی رژیم اسراییل علیه اراضی اشغالی، به ویژه مناطق شمالی آن انجام میشد، با کشیده شدن دامنه اقدامات متجاوزانه تلآویو به لبنان، شدت یافته است.
پیشتر، وبگاه خبری بلومبرگ به نقل از مقامات و منابع آگاه گزارش داد که رژیم اسراییل و حزبالله به امضای توافق آتشبس نزدیک شدهاند.
یک مقام صهیونیست در این باره به بلومبرگ گفت: کابینه امنیتی احتمالا توافق آتشبس را تایید خواهد کرد و آمریکا به نظارت بر اجرای توقف درگیریها برای یک دوره ۶۰ روزه کمک خواهد کرد.
جلوگیری اسرائیل از ورود لباس و پتو به غزه
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بیانیهای اعلام کرد، مقامات رژیم اشغالگر بیش از یک سال است که با توجه به شروع فصل سرما از ورود پتو، لباس و کفش به نوار غزه جلوگیری میکنند. به گزارش ایسنا، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بیانیهای اعلام کرد دومین فصل زمستان از زمان آغاز جنگ نسلکشی رژیم اسراییل علیه غزه با کمبود شدید لباس و کفش همراه است و صهیونیستها از ورود آنها به این باریکه ممانعت میکنند.
بر اساس گزارش شبکه خبری المسیره، در این بیانیه همچنین آمده است، هیچگونه توجیه یا ضرورت نظامی در قوانین بینالمللی وجود ندارد که مانع از ورود این مایحتاج ضروری برای تامین نیازهای غیرنظامیان شود.
این مرکز در بیانیه خود همچنین اعلام کرد، رژیم اسراییل در راستای بخشی از تلاشهای خود برای تحمیل شرایط معیشتی سخت محدودیتهایی را برای نیازهای فلسطینیان در غزه اعمال کرده است. دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه افزود، تعداد کل کامیونهایی که وارد نوار غزه میشوند تنها ۶ درصد نیازها را برطرف میکنند و بیشتر آنها مربوط به مواد غذایی است. تنها یکهزارم درصد نیازها برای پوشاک و کفش وارد این باریکه شده که این مسأله باعث به وجود آمدن بحران واقعی شده است.