خاطرات هاشمی رفسنجانی
16 آذر 1373: آقای هاشمی در جمع دانشجویان بسیجی، با گرامیداشت روز دانشجو بهتشریح وظایف دانشجویان دانشگاهها در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: «در نهاد بسیج که در سختترین دوران انقلاب و در متن جامعه و با الهام از امام راحل (ره) جوشید، نقش سازنده خود را در جنگ با پشتیبانی جدی از امام (ره) اهداف انقلاب و رهبر بزرگوار و تحکیم قدرت دفاعی کشور اثبات کرد. در مقاطع مختلف گذشته هر زمان بهحضور نیروهای مردمی نیاز بود، بسیج سبب پشتگرمی مسئولان و نظام شد و در جایی که باید نیروهای مردمی حضور داشته باشند، این اتکا به بسیج بود و نکته دوم دانشگاهها که نهاد رسمی کشور ما محسوب میشوند؛ امروز آینده هر کشوری را باید در استحکام دانشگاه جستجو کرد، زیرا دانشگاهها تأمین کننده آینده و روز هستند. امروز که زندگی با تخصصها پیوند خورده است و همه چیز رنگ تخصص بهخود گرفته، طبیعی است که دانشگاه پیکر اصلی این حرکت مهم است. دانشجویانی که امروز در دانشگاهها تحت تربیت و فراگیری قرار دارند، فردا گردانندگان متعهد جامعه خواهند شد. طبیعی است که حضور نیروهای مخلص در دانشگاهها، مسئلهای منطقی است.
روز دانشجو
از مهمترين حركتهاي سياسي، اعتراض دانشجويان در 16 آذر 1332 به ورود معاون رييس جمهور آمريكا بود و نقطه اوج آن را روز دانشجوميتوان در اشغال لانه جاسوسي آمريكا در 13 آبان 1358 مشاهده كرد.جنبش دانشجويي را ميتوان در سه مرحله چنين تبيين كرد.
در مرحله اول، جنبش دانشجويي با جريان روشنفكري پيوند خورده و از اين منبع برخاسته و به آن وابسته است. هرچند، حركت دانشجويي در عين حال، به دليل اقتضائات جواني، داراي روحي پاك و به دور از خدعه ها و فريبهاي سياسي كاران بود.در مرحله دوم و با اوجگيري انقلاب اسلامي در سال 1356 و 57، جنبش روشنفكري و دانشجويي كه خود را پيشتاز جنبش سياسي ميپنداشت، ناگهان خود را عقب مانده يافت. حركت عظيم مردم در اعتراض عليه رژيم، خرده احزاب و گروههاي سياسي و نيز جريان روشنفكري و جنبش دانشجويي را به تعجب واداشت و آنان را به اعلان موضع فراخواند. در اين شرايط و احوال، جريان روشنفكري، عمدتاً كلاف سردرگمي بود كه چندان به عمق، گستره و ماندگاري قيام باور نداشت و به گونه هاي مختلف سعي ميكرد كه آن را حركتي كور تعبير كند.در مرحله سوم، اهميت و حرمت حركت سياسي دانشجويي در آن بود كه خود را از بند روشنفكري گسست و از همراهي با مردم، احساس شرم و آزرم نكرد و پابه پاي مردم پيش آمد و براي خود افتخاري عظيم در تاريخ سياسي ايران كسب كرد.
درگذشت جواد معروفي آهنگ ساز
استاد جواد معروفي، موسيقي دان معاصر در سال 1297 ش در تهران به دنيا آمد. وي يكي از معروفترين و بهترين شاگردان درويش خان و علينقي وزيري و از موسيقيدانان زمان، بود.جواد معروفي از 14 سالگي به مدرسه موسيقي رفت و پس از فراگيري تار و ويولون به پيانو روي آورد و تحولي در شيوه نواختن پيانو در ايران به وجود آورد.او در نواختن پيانو، شيوه اي ويژه و يكتا داشت كه تكنيك، در آن آشكار بود.معروفي از سال 1319 ش، همزمان با گشايش راديو به اين مؤسسه پيوست و سالها تكنواز پيانو بود. جواد معروفي سالها عضو شوراي عالي موسيقي راديو بود و موفق به اخذ گواهينامه عالي از هنرستان عالي موسيقي شد. وي سرانجام در 78 سالگي در تهران درگذشت.