«اکبر هاشمی رفسنجانی»، در خاطرات روز 28 شهریور سال 78 نوشت: «عصر آقای [سید ابراهیم]رییسی، رییس [سازمان]بازرسیکلکشور آمد؛ اخیراً حکم ادامه کار گرفته است. از بیانیه کمیته تحقیق شورای عالی امنیت ملی [در مورد حوادث کوی دانشگاه]، اظهار ناراحتیکرد و گفت، فعالیتشان به تأیید اعضا [یکمیته]نرسیده و خود عباد [= علی ربیعی]، با دستور آقای خاتمی، [رییسجمهور]، این مضامین را آورده و یکطرفه است؛ مقصران اصلی که شروع کننده بودهاند، محکوم نشدهاند، ولی نیروی انتظامی و [انصار]حزبالله، محکوم شدهاند. ایشان هم از ادامه وضع موجود و به خصوص انتخابات مجلس، اظهار نگرانی نمود و راه چاره را منحصر به فعال شدن من میداند.» در سال 79 نوشت: آقای [منصور] غفوری، بازرس شورای نگهبان آمد و از ضعفهای مدیریتی شورای نگهبان گفت. عصر آقای [عباسعلی] علیزاده، رئیس دادگستری تهران آمد. از حکم محکومیت نوارسازان و اتهامات بعضی از دستگیرشدگان را از وزارت اطلاعات گفت. از آقای [هادی] مروی، معاون اول قوه قضائیه، به خاطر عدم همکاری و کارشکنی انتقاد داشت و مضامینی از نامههای انتقادیاش به آقای [سیدمحمد] خاتمی [رئیسجمهور] را توضیح داد و از حمایت آقای [سیدمحمود] هاشمیشاهرودی [رئیس قوه قضائیه]، راضی است و تصمیم بر مبارزه با مخالفان اسلامیت نظام را تاکید نمود. روزنامهها نوشتهاند که جمعی در هنگام سخنرانی آقای خاتمی در ارومیه به بازار حمله کرده و شیشه شکسته و سرقت کردهاند؛ با شعار آزادی و آقای [غلامرضا] حسنی، امامجمعه ارومیه در استقبال از آقای خاتمی شرکت نکرده و جلسه با علما هم که مقرر بوده، لغو شده است. شب میهمان فاطی بودیم؛ به احترام «روز مادر»، مراسم گرفته بود.
شروع به کار ساواک
لایحه تاسیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) که در شورای وزیران تصویب شده بود ۱۹ سپتامبر ۱۹۵۶ (۲۸شهریور سال ۱۳۳۵) جهت تصویب به مجلس داده شد که پس از بررسی به تصویب رسید. تا زمان اجرای این قانون درسال ۱۳۳۷، امور اطلاعاتی شهرها در دست اطلاعات شهربانی (پلیس) بود که یک دائره مطبوعات هم داشت، و در روستاها و حومه شهرها از اختیارات ژاندارمری. ساواک حق مداخله در امور نظامیان را نداشت و این کار از وظایف اطلاعات ارتش (رکن ۲) بود. در پی تاسیس ساواک، تیمور بختیار فرماندار نظامی تهران رئیس آن شد و کارکنان فرمانداری را هم که عمدتا درجه دار ارتش (گروهبان و استوار) بودند به آنجا منتقل کرد. بنابراین، ساواک برجای فرمانداری نظامی نشست.
سالروز جنگ نادرشاه افشار با افغانها
۱۹سپتامبر سال ۱۷۲۹ (۲۸ شهریور) سالروز نبرد نادرقلی افشار (در آن زمان، یک ژنرال و سپهسالار ایران) با اشرف قندهاری (افغان) در میهماندوست دامغان است. میدان این نبرد خونین یکروزه در ۲۰ کیلومتری شمال دامغان و کنار رود کوچک میهماندوست بود. به نوشته کوکل انگلیسی، در این جنگ ۱۲ هزار تن از نیروهای اشرف کشته و نادر نیز ۴ هزار کشته تلفات داشت. عده سربازان نادر (سپاه خراسان از جمله شهرهای هرات، بلخ، مرو و بخارا) در این نبرد ۲۵ هزار تن و شمار نیروهای اشرف ۵۰ هزار نفر بود. دلیل پیروزی نادر در این نبرد، انضباط شدید نظامیان او بود که نادر اکیدا دستور داده بود که در زمان جنگ، کورکورانه از افسران فرمانده اطاعت کنند. در برابر، قندهاری ها به جای فرمانده کل، فقط از سران طوایف خود دستور می گرفتند و ضمن محاربه، گاهی حملات در یک جهت نبود. این نخستین برخورد نادر با افغانها بود.